Vreme je velikog posta. Evo jednog posnog jela sa ribom koje se lako priprema, skuša na krompiru u sočnom prelivu.
Jelo je veoma pikantno i ukusno. Ribu možete spremiti sa krompirom ili bez krompira, možete ribu samo ispeći preliti je prelivom. Skuša na ovaj način je fantastična i veoma ukusna, dobijate komlpletan ručak. Krompir je mekan, topi se u ustima. Na ovaj način možete speremiti bio koju ribu, ukus se neće promeniti biće još bolji, lepši i ukusniji.Nemojte izostaviti čašu belog ili crnog vina, naravno ko voli i ko može.Prijatno vam želim!
POTREBNO JE:
- 1kg SMRZNUTE SKUŠE
- 1kg OČIŠĆENOG KROMPIRA
- 150ml BELOG VINA
- 150ml VODE
- 150ml MASLINOVOG ULJA
- 4 ČENA BELOG LUKA
- 1 KAŠIČICVA VEGETE
- 1 KAŠIČICA SOLI
- 5 DO 6 ZRNA BIBERA
- 1/2 KAŠIČICE MLEVENOG BUBERA
- MALO SECKANOG PERŠUNA
- 1-2 GRANČICE RUZMARINA
PRIPREMA:
- Ribu skušu odmrznuti, očistiti je od iznutrica i oprati.
- Skušu ocediti od vode i posoliti sa svih strana.
- Tepsiju podmazati uljem, krompir očišćen narezati na kriške i složiti po dnu tepsije.
- Ribu očišćenu poredjati na krompir i peći u zagrejanoj rerni na 220c oko20 minuta
- Dok se riba peče pripremiti preliv.
- U odgovarajući sud sve sastojke izmešati i staviti da proključa.
- Zatim nakon 20 minuta ribu i krompir preliti vrućim prelivom.
- Tepsiju sa krompirom i ribom vratiti nazad da se peku još 15 minuta.
NAPOMENA:
Na ovaj način priprema ribe, može bilo koja riba sa krompirom - bez krompira.
Preporučujem "Salata sa krompirom i povrćem" -recept potražite na blogu "Mickinakuhunja.blogspot.com"
Нема коментара:
Постави коментар