Претражи овај блог

четвртак, 16. април 2020.

SKUŠA NA KROMPIRU U SOČNOM PRELIVU












Vreme je velikog posta.  Evo jednog posnog jela sa ribom koje se lako priprema, skuša na krompiru u sočnom prelivu.
Jelo je veoma pikantno i ukusno. Ribu možete spremiti sa krompirom ili bez krompira,  možete ribu samo ispeći  preliti je prelivom. Skuša na ovaj način je  fantastična i veoma ukusna, dobijate komlpletan ručak.   Krompir je mekan, topi se u ustima. Na ovaj način možete speremiti bio koju ribu, ukus se neće promeniti biće još bolji, lepši i ukusniji.Nemojte izostaviti čašu  belog  ili crnog vina, naravno ko voli i ko može.Prijatno vam želim!



POTREBNO JE:


  • 1kg SMRZNUTE SKUŠE
  • 1kg OČIŠĆENOG KROMPIRA
  • 150ml BELOG VINA
  • 150ml VODE
  • 150ml MASLINOVOG ULJA
  • 4 ČENA BELOG LUKA
  • 1 KAŠIČICVA VEGETE
  • 1 KAŠIČICA SOLI
  • 5 DO 6 ZRNA BIBERA
  • 1/2 KAŠIČICE MLEVENOG BUBERA
  • MALO SECKANOG PERŠUNA
  • 1-2 GRANČICE RUZMARINA


PRIPREMA:


  • Ribu skušu odmrznuti,  očistiti je od iznutrica i oprati.
  • Skušu ocediti od vode i posoliti sa svih strana.



  1. Tepsiju podmazati uljem, krompir očišćen narezati na kriške i složiti po dnu tepsije.
  2. Ribu očišćenu poredjati na krompir i peći u zagrejanoj rerni na 220c oko20 minuta
  • Dok se riba peče pripremiti preliv.
  • U odgovarajući sud sve sastojke izmešati i staviti da proključa.


  • Zatim nakon 20 minuta  ribu i krompir  preliti vrućim prelivom.
  • Tepsiju sa krompirom i ribom vratiti nazad da se peku još 15 minuta.


NAPOMENA:
Na ovaj način priprema ribe,  može bilo koja riba  sa krompirom - bez krompira.
Preporučujem "Salata sa krompirom i povrćem" -recept potražite na blogu  "Mickinakuhunja.blogspot.com"


















Нема коментара:

Постави коментар