Mini Hlebčići sa semenkama.. pripremaju se uveče , umešeno testo ostavlja se u frižideru da odstoji, ujutru se peče..
HLEBČIĆI su hrskavi, mirišljavi , slasni mini hlebčići.....
Probala sam i pravila mini hlebičiće ali sam zamesila duplo testo i napravila jedan veći hleb..Mi smo narod koji voli hleb najviše da jede, učinilo mi se da je ta količina testa mala i odmah duplirala količinu..Zaista se pojeo sav hleb, i mali hlepčići i veliki hleb..Nećete se pokajati ako umesite ovaj hleb..tako je ukusan, hrskav..da cela kuća danima miriše na domaći, pečen leb.. Ja ga mesim i pravim skoro svaki drugi dan..Verujte mi, i vi će te!
Prijatno!
POTREBNO JE.
Za testo:
- 300g mekog brašna
- 200g integralnog brašna
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 350ml vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
semenke.
- 1 kašičica susam
- 1 kašičica lan
- 1 kašičica semenke tikve golice
- 1 kašika suncokreta
- Malo ulja za premazivanje
- malo brašna za posipanje
Priprema:
- Pre nego da zamesite hleb prvo potopite semenke u malo vode, da nabubre, koje treba da odstoje oko 1h. lan, susam, suncokret i semenke tikve golice.
Aktivirati kvasac:
- U posudu stavite mlaku vodu,stavite kvasac sa kašičicom šećera i kašikom soli, ostavite malo da nadođe.
- Zatim u nadošli kvasac, dodajte integralno brašno, obično brašno i nabubrele semenke koje smo predhodno dobro ocedili od vode, rukom zamesite fino glatko testo.
- Providnom folijom pokrijte umešeno testo i ostavite u frižideru da odstoji celu noć,do pečenja.
- Pripemite pleh i obložite masnim papirom za pečenje . Može pleh od šporeta ili tepsija.
- Ujutru, nadošlo testo isipajte na pobrašnjenu radnu površinu.
- Testo rukama malo razvucite i podelite na 8 delova.
- Zatim svaki deo testa posebno razmesite i oblikujte u malu lopticu vrteći je u krug sve dok nije postala, lepog okruglog oblika.
- Rukama krajeve loptice malo valjajte i izdužite krajeve u obliku valjka.
- Male hlebčiće složite na pek papir i premažite ih sa malo ulja, pokrijte pamučnom krpom i ostavite oko 40 minuta na toplom da narastu.
- Zatim zagrejte rernu, u rerni stavite malu činiju sa vodom, hlepčiće pre pečenja pospite sa malo brašna, nožem ih po vrhu malo recnite i zasecite.
- Hlebčiće pecite na 200stepeni oko 30 minuta, da blago porumene.
- Vruće pokrijte krpom i ostavite da se ohlade.
- Najukusniji hlebčići su vrući, ...krckaju mmm.mirišu..za doručak divni su.....Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар