Претражи овај блог

уторак, 31. март 2020.

PRELIVENI BUREK SA MESOM

                                                                               




  
    BUREK SA MESOM KAO IZ PEKARE...
BUREK SA MESOM  NA DOMAČI NAČIN OD GOTOVIH KORA, ODLIČAN JE ZA DORUČAK ILI VEČERU  ...

                                                                                                          
POTREBNO JE :

  PRELIV:


  •  2 JAJA
  •  1 ČAŠA GUSTOG  JOGURTA
  •  100 ml ULJA
  •  1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO
  •   200ml GAZIRANE VODE

  

 FIL OD MESA:


  •  2 GLAVICE CRNOG LUKA
  •  300 -400g MLEVENOG MEŠANOG MESA
  •  100ml UL JA 
  •  SO PO UKUSU
  •  BIBER 
  •  BILJNI ZACIN 
  •  500g GOTOVIH KORA ZA PITU
PRIPREMA :


  • FIL OD MESA:
  • CRNI LUKA USITNITE I PROPRZITE NA ULJU( luk bi trebao biti staklaste boje ).
  •  DODAJTE MLEVENO MESO, SVE ZAJEDNO DINSTAJTE OKO 10 MINUTA.
  • KADA SE  MESO SA LUKOM UPRŽILO, DODAJTE I POSOLITE PO SVO UKUSU SO ,  BIBER, I BILJNI ZACIN .



PRELIV.

  • U MANJOJ POSUDI UMUTITE JAJA, DODAJTE JOGURT, ULJE I PRASAK ZA PECIVO, PROMESAJTE I SJEDINITI MASU.
POSTUPAK:
  • KORE PODELITE NA DVA JEDNAKA DELA, (otprlike oko 8 kora, i tih 8 kora podeliti na pola, 4 kore)
  • U TEPSIJU POREDJATE PRVE 4 KORE, DA IM KRAJEVI PRELAZE SA STRANE (kao sto je na slici).
  • DRUGE 4 KORE BLAGO ZGUZVAJTE U OBLIKU LOPTE, SLOŽITE IH JEDNU DO DRUGE U KRUG (kao sto je na slici).
  • ZATIM KORE PRELIJTE SA PRELIVOM, KAŠIKU PO KAŠIKU.
  • POLOVINU FILA OD MESA SA LUKOM POSIPAJTE PREKO KORA .

  • POSTUAK PONOVITE, OPET SLOŽITE PO 4 ZGUŽVNE KORE, PRELIJTE KORE PRELIVOM, A ZATIM PREKO POSPITE FIL OD MLEVENG MESA.
  • NA KRAJU SLOŽITE PREKO POSLEDNJE ČETIRI KORE.
  • ZATIM VRATITE NAZAD ONE KRAJEVE KORE KOJE VISE,   PREKLAPAJTE KRAJEVE  JEDAN PREKO DRUGI KRAJ KORE, TAKO VRTEĆI TEPSIJU U KRUG.
  • NA KRAJ PRE PEČENJA BUREK ODOZGO, PRELIJTE SA PRELIVOM.

  •  RERNU ZAGREJTE NA 200C I PECITE BUREK OKO 35 do 40 MINUTA.



  • PRELIVENI BUREK S MESOM SLUZITE DOK JE VRUC UZ KISELO MLEKO,JOGURT, MILERAM..


OVAJ BUREK SE NIŠTA NE RAZLIKUJE OD ONOG PRAVOG PEKARSKOG, OVO JE BUREK NA DOMAĆI NAČIN JER ZNATE ŠTA STE STAVILI I KAKO STE GA PRIPREMILI.
BUREK SE BRZO I LAKO SPREMA, TAKO DA JE NA NAŠEM STOLU ČESTO, ZA DORUČAK ILI VEČEU ... KADA GOD POŽELIMO BUREK  JA GA SPREMAM NA OVAJ NAČIN....
PRIJATNO!



























Нема коментара:

Постави коментар