Претражи овај блог

петак, 27. март 2020.

PENASTA KREMPITA





















PENASTA KREMPITA😋😋😋


Krempita na domaći način...jednostavna ..brza..laka penasta..osvežavajuća...
Recept je iz moje sveske koji je davno zapisan..koju uvek rado pravim..
Penasta krempita na ovaj način je bezbroj puta napravljena.. uvek smo uživali i sladili se ...
Ovaj recept za krempitu količinski  je izdašan.. ima je puno...u kojoj uživa cela porodica ..
Za krempitu sastojke većinom imate kod kuće..ako nema mleka može sa vodom da se spremi...takođe je lepa, penasta i božanstvena...
Krempitu sam po vrhu  posipala sa mlevenom plazmom ....
Prijatno!

Potrbno je:

Za patišpanj:
  • 6 žumanaca
  • 1 jaje
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
Za krem:
  • 6 belanaca
  • 20kašika šećera
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 1,2 l mleka ili vode
  • plazma za posipanje
Priprema:
  1. Penasto mikserom umutite žumanca, jedno jaje sa šećerom.
  2.  U penastoj smesi od žumanaca dodajte, prosejano brašno sa praškom za pecivo i ulje, izmešajte lagano smesu i sjedinite je da nema grmuljica.
  3. Smesu isipajte ravnomerno u kalupu podmazan uljem veličine prečnika 35x23cm.
  4. Patišpanj pecite u zagrejanoj rerni na 180stepeni, zatim smanjite na 160 i pecite  ok 15 minuta, pazite da korica ne pregori  jer je veoma tanka.
  5. Patišpanj ostavite u isključenoj rerni dok pripremate krem.
Krem- priprema:
  1. Mikserom penasto umutite belanca sa  naprstak soli.
  2.  Postepeno dodajte šećer kašiku po kašiku, penu od belanaca neprestano miksajte mikserom i umutite je u čvrst šam sve dok se šećer ne otopi.
  3. Na vatri stavite posudu sa 1l mleka,ili vode ili( pola mleka pola voda) dodajte šećer i kuvajte dok ne uzavri mleko.
  4. Puding umešajte u 200ml mleka ili vode, sipajte mešavinu u uzavrelo mleko.
  5. Mešajte neprestano varjačom dok se mešavina od pudinga ne skuva i zgusne.
  6. Odmah vreo puding dodajte kašiku po kašiku  u čvrsti šam od belanaca, miksajte mikserom neprestano i sjedinite kompaktnu kremu bez grmuljica.
  7. Sada izvadite patišpanj iz rerne i odmah isipajte ravnomerno preko umućeni krem.
  8. Po vrhu krempite pospite ravnomerno mlevenu plazmu ili šećer u prahu..
  9. Krempitu ostavite na hladnom da se ohladi.
  10. Krempitu secite na jednake kocke i uživajte...
Napomena!
(  krempitu sam  pravila sa mlekom a puding umutila sa vodom) što se iz priloženog vidi da nije uopšte loša već naprotiv krempita lepa i ukusna...Krem se može ceo praviti sa vodom, ako nemate mleka.
Takođe krem može biti sve od  mleka.. krem možete napraviti pola voda pola mleka...Krem kombinujte  prema svom ukusu ili šta imate...Za domaćice je recept jednostavan i savršeno lak...




.




































Нема коментара:

Постави коментар