Претражи овај блог

субота, 4. април 2020.

POSNE SARMICE U VINOVOM LISTU



 



 POTREBNO JE:


  • 20 LISTOVA VINOVE LOZE- 
  • 200g ŠAMPINJONA
  • 200g PIRINČA
  • 1 GLAVICA CRNOG LUKA
  • 1 ŠARGAREPA
  • SO 
  • BIBER
  • 1 KASIČICA MLEVENE PAPRIKE
  • 50ml ULJA-može MASLINOVO
  • 1 KAŠIKA BRASNA


PRIPREMA:

  • Zamrznute listove vinove loze potopite u topoj vodi.
  • Sveže vinove listove poparite u vreloj vodi , oko 5 minuta.


  1. Listove ostvite da se ohlade i procediti ih od viška vode.
  2. Pirinač obarite u vodi,  da malo nabubri, oko10minuta, poklopite posudu i sklonite sa vatre.
  3.  Sitno iseckajte crni luk, šargarepu narendajte, sve zajedno proprzite malo na ulju, zatim dodajte sitno iseckane šampinjone.
  4.  Povrće dinstajte dok ne ispari sva voda od pečuraka.
  5. U dinstano povrće dodajte, obareni pirinač, mlevenu papriku, dodajte soli, bibera i začinite smesu začinima po svom ukusu.
  6. Na dnu šerpe složite nekoliko listova vinove loze.



  • Filovanje filom listivi vinive loze:
  • Listove vinove loze slozite tako da donji listovi budu okrenuti nagore.



  1. Na svaki list stavite jednu kašiku smese od povrća i pirinca, uvijte list sa filom i smotajte u sarmicu.
  2. Sarmice poredjate  u serpi, zatim sipajte vodu da grezne i prelije  sarmice.
  3. Kuvajte sarmice na laganoj vatri oko 30 min.
  4. Napravite zapršku, u tiganju na malo ulja uprzite kašiku brašna, da zapeni.
  5. Kuvane sarmice po vrhu prelijte zaprškom, zatim zapecite u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko 20minuta.



  •  Sarmice će tako biti sočnije i ukusnije.
  • Sarmice na ovaj način mogu da se jedu odmah vruće što ih čini najukusnijim,a pojednako su ukusne i kao hladne. 
  • Ne mora te podgrevati jer su posne..Uživajte..Prijatno!


Savet!

  • Staro tradicionalno srpsko jelo, sarmice u vinovom listu. Smesa za  fil, za sarmice se može te praviti na razne načine.
  • Sarmice se može te pripremiti u listu od blitve, list od zelja, list od kupusa.
  • Mogu biti posne ili mrsne sa mesom
  • Sarmice možete pripremiti sa krompirom, sa pirincem sa dodatkom raznog povrća..
  • Smislite svoj nacin i ukus, od čega će biti vaša sarmica.
  • Sarmica u bilo kom listu od povrća da se spremi je posebna i vrlo ukusna.

PRIJATNO!








Нема коментара:

Постави коментар