Torta monte sa malinama..kremasta..malinsta i jednostavna.. bez pečenja..
Torta je veoma ukusna...laka i brza za pripremu...
Potrebno je:
- 300g mlevenog keksa
- 50g mlevenog lešnika
- 2 kašike eurokrema
- 130gr margarina
- 100ml soka od narandže
Beo fil:
- 1l mleka
- 100g gustina
- 100g šećera
- 125g margarina
Voćni žele od malina
- 200g malina
- 100g šećera
- 2 kašike gustina
Ganaš glazura:
- 200g čokolade za kuvanje
- 100ml slatke pavlake
Priprema:
- Za podlogu:
- U posudi pomešajte sve sastojke, masu rasporedite na dno kalupa 26 cm.Koricu ostavite u frižideru da se stegne .
Beo fil:
- U 200ml mleka izmešajte gustin, šećer vanilin šećer, ostalih 800ml mleka stavite da uzavri, kada je mleko provrelo dodajte mešavinu od gustina uz neprestano mešanje kuvajte dok se fil ne zgusne..
- Pred kraj, još u vrući fil dodajte margarin, neprestano mešajte dok se margarin ne otopi i sjedini sa filom.
- Vrući fil odmah isipajte preko hladne stegnute korice. odložite na hladnom.
- Voćni žele od maline:
- Posudu sa malinom i šećerom stavite na vatri da provri, u malo soka od malina izmešajte gustin te dodajte uzavrele maline uz neprestano mešanje dok se voćni žele ne zgusne.
- Topli žele od malina isipajte preko belog fila,tortu odložite na hladnom da se stegne.
- Ganaš fil:
Na laganoj vatri zagrejte i istopite slatku pavlaku i čokoladu.Neprestano mešajte sve dok se čokolada i slatka pavlake ne otope i sjedine u finu glatku masu..
Izvadite tortu iz frižidera, topao ganaš fil prelijte po vrhu preko fila od malina.
Monte tortu ostaviti da odstoji na hladnom na nekoliko sata, a najbolje je tortu ostaviti preko noći da se dobro ohladi i stegne.