Vikendom volimo da se porodično okupimo na nedeljnom ručku.
Svaki put želim da ih iznenadim sa ukusnim ručkom, i uvek se oduševe mojim kulinarijama...
Za ručak spremila sam rolovanu svinjsku plećku sa puno aromatičnih začina i mesnih dodataka koji mesu daju poseban ukus i šmek kada se ispeče..
Za posebne prilike rolujem meso od plecke .
Šta je sve potrebno pogledajte u detaljnijem opisu.
POTREBNO JE:
2,5 kg -3 kg svinjske plećke
250 g praške šunke
100g kulena
250g kačkavalja
1 čaša piva
senf
grančica ruzmarina
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica suvog bosiljka
so
biuber crni
50g slanog kikirikija
3 svinjske masti
PRIPREMA PLEĆKE ZA ROLOVANJE I PEČENJE:
Svinjsku plećku istanjite gde je potrebno, zasecite meso uzduž naizmenično sa jedne i sa druge strane, ne do kraja.
Meso plećke rasirite i istanjite tučkom, zatim posolite i pobiberite sa svih strana.
Unutrašnju stranu mesa koju treba rolati premažate dobro senfom i pospite sušenim bosiljkom.
Preko toga stavite red kulena, zatim red praške šunke, pospite sitno iseckanim kikirikijem i sitno seckani
sveži ruzmarin.
Odozgo stavite red kačkavalja sečenog na listiće te pospite i začinite mačjinom dušicom.
Meso urolajte i vežite koncem (ili kupiti gotove mrežice za rolovanje mesnih rolata).
Uvecem sudu zagrejatie svinjsku mast, zatim rolovanu plećku zapecite sa svih strana da porumeni .
Preručite plećku u pleh sa zagrejanom svinjskom mašću i pecite u zagrejanoj rerni na 250c oko 20 minuta, zatim smanjite na 180c i tako pecite do kraja pečenja.
Svinjsku plećku povremeno nalivajte pivom.
Služite je rolovamo meso toplo uz pire krompir, rolovano meso je veoma je ukusno i kada se ohladi.
PRIJATNO!
,