Oblande sa čokoladom se brzo i lako pripremaju za 10 minuta.Izdašna je, ima je puno, pogodna za bilo koje slavlje, za slavsku trpezu je posebno neizbežna..Umesto mlevene plazme , možete staviti bilo koji drugi mlečni keks.
Oblanda je vrlo ukusna i neodoljiva.
PRIJATNO!
POTREBNO JE:
ČOKOLADNA GLAZURA -
ČOKOLADNI FIL:
Za čokoladnu glazuru:
PRIJATNO!
POTREBNO JE:
- 100g čokolade za kuvanje
- 300g šećera
- 250g margarina
- 300ml mleka
- 300g mlevene plazme
- 150g mlevenih oreaha
- 1 velika oblanda
ČOKOLADNA GLAZURA -
- 100g ČOKOLADA ZA KUVANJE
- 1 KAŠIKA ULJA
- 100ml SLATKE PAVLAKE
ČOKOLADNI FIL:
- U odgovarajuću posudu prokuvajte mleko sa šećerom i margarinom.
- Provrelom mleku dodajte izlomljenu čokoladu.
- Mešajte varjačom sve dok se čokolada ne otopi.
- Kada sve zajedno provri dodajte mlevenu plazma keks i mlevene orahe.
- Izmešajte izjednačite čokoladnu smesu.
- Oblande premažite ravnomerno filom , rukama pritisnite i ostavite da malo odstoje.
Za čokoladnu glazuru:
Napomena!
Čokoladnu glazuru kada stavite na oblandu (nećemo se lagati )puno je ukusnija i sočnija za čokoljupce koji vole sa punoo čokolade... a može malo da se premaže čokoladnim filom i pospe sa orasima, i tako je oblanda puno ukiusnija..
Evo recepta a vi uradite uradite po svojoj želji.. ja sam isprobala i puno je ukusna bilo kako da je ukrasite.
- Otopite 100g cokolade za kuvanje sa1 kašiku ulja , dodajte100ml slatke pavlake, izmešajte i sjediniti masu.
- Oblande izvadite iz frižidera, premažite po vrhu sa čokoladnom glazurom.
- Ostaviti da se glazura čokoadna stegne preko oblande, zatim secite oblande po želji.
NAPOMENA:
Oblande sa čokoladom se brzo i lako pripremaju,oko 10 minuta.Umesto mlevene plazme , možete staviti bilo koji drugi mlečni keks.
Ja sam u ovaj fil dodala više mlevene plazme a manje oraha , oblande su bile vrlo ukusne.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар