Претражи овај блог

понедељак, 7. фебруар 2022.

OBLANDA SA ČOKOLADOM












Brza oblanda, još čokoladna za čokoljupce koji vole čokoladu..
Oblande sa čokoladom se brzo i lako pripremaju za 10 minuta.Izdašna je, ima je puno, pogodna za bilo koje slavlje, za slavsku trpezu je posebno neizbežna..Umesto mlevene plazme , možete  staviti bilo koji drugi mlečni keks.
Oblanda je vrlo ukusna i neodoljiva.
PRIJATNO!


POTREBNO JE:

  • 100g čokolade za kuvanje
  • 300g šećera
  • 250g margarina
  • 300ml mleka
  • 300g mlevene plazme
  • 150g mlevenih oreaha
  • 1 velika oblanda


ČOKOLADNA GLAZURA -

  • 100g ČOKOLADA ZA KUVANJE
  • 1 KAŠIKA ULJA
  • 100ml SLATKE PAVLAKE



ČOKOLADNI FIL:


  1. U odgovarajuću posudu prokuvajte mleko sa šećerom i margarinom.
  2. Provrelom mleku dodajte izlomljenu čokoladu.
  3. Mešajte varjačom sve dok se čokolada ne otopi.
  4. Kada sve zajedno provri dodajte mlevenu plazma keks i mlevene orahe.
  5. Izmešajte izjednačite čokoladnu smesu.
  6. Oblande premažite ravnomerno filom , rukama pritisnite i ostavite da malo odstoje.

 Za čokoladnu glazuru:

Napomena!
Čokoladnu glazuru kada stavite  na oblandu (nećemo se lagati )puno je ukusnija i sočnija za čokoljupce koji vole sa punoo čokolade... a može malo da se premaže čokoladnim filom i pospe sa orasima, i tako je oblanda puno ukiusnija..
Evo recepta a vi uradite uradite po svojoj želji.. ja sam isprobala i puno je ukusna bilo kako da je ukrasite.
  •  Otopite 100g cokolade za kuvanje sa1 kašiku ulja , dodajte100ml slatke pavlake, izmešajte i sjediniti masu.
  • Oblande izvadite iz frižidera, premažite po vrhu sa čokoladnom glazurom.
  • Ostaviti da se glazura čokoadna stegne preko oblande, zatim secite oblande po želji.


NAPOMENA:
Oblande sa čokoladom se brzo i lako pripremaju,oko 10 minuta.Umesto mlevene plazme ,  možete  staviti bilo koji drugi mlečni keks.
Ja sam u ovaj fil dodala  više  mlevene plazme a manje oraha , oblande su bile vrlo ukusne.
PRIJATNO!






















Нема коментара:

Постави коментар