Domaća pileća supa sa griz knedlama
Pileća supa sa griz knedlama puna vitamina..čorbasto jelo na kašiku, koje uvek prija i okrepljuje..što je moja baba za pileću supu uvek govorila (da diže iz mrtvih) tačno.. za virus, prehladu i za pad imuniteta pileća supa je pravi lek..
Svakog dana kuvam sveže, bilo kakve supe, samo da znate da je ova supa posebena, jer je sa knedlama od griza ona ima svoj poseban dan u nedelji... jer jedna od omiljenih supa mojih unučića Novaka i Teodore a sada i Vasilija a uskoro i Save ..Kao mali moj unuk Nole je zvao kedle supa...Supu sa knedlama dečica i mi stari je obožavamo..
Prijatno!
POTREBNO JE :
pileća leđa ili belo pileće meso sa koskom
1 šargarepa
1 koren peršuna
mali komad koren celera
1 koren paškanata
biber
so
suvi biljni začin
Prijatno!
POTREBNO JE :
pileća leđa ili belo pileće meso sa koskom
1 šargarepa
1 koren peršuna
mali komad koren celera
1 koren paškanata
biber
so
suvi biljni začin
suvi ili sveži list peršuna
KNEDLE OD GRIZA
1 jaje
4 kašike ulja
8 kašika griza
KNEDLE OD GRIZA
1 jaje
4 kašike ulja
8 kašika griza
malo praška za pecivo
prstohvat soliprstohvat suvog bilnog začina
PRIPREMANJE :
U odgovarajuću posudu stavite pileća ledja ili bilo koje drugo pileće meso.
Meso nalijte vodom, do vrha da ogrezne.
Dodajte povrće očišćeno i oprano , šargarepu, paškanat, peršun, i celer,
Posudu poklopite i sve zajedno kuvajte oko1/5h do 2h na srednjoj temperaturi.
Priprema knedle
U dubokom tanjiru viljuškom umutite samo belanac da zapeni, zatim dodajte žumanac.
prstohvat soliprstohvat suvog bilnog začina
U odgovarajuću posudu stavite pileća ledja ili bilo koje drugo pileće meso.
Meso nalijte vodom, do vrha da ogrezne.
Dodajte povrće očišćeno i oprano , šargarepu, paškanat, peršun, i celer,
Posudu poklopite i sve zajedno kuvajte oko1/5h do 2h na srednjoj temperaturi.
Priprema knedle
U dubokom tanjiru viljuškom umutite samo belanac da zapeni, zatim dodajte žumanac.
Lagano viljuškom izmešajte i sjedinite umućenu penu od belanac sa žumancetom.
Zatim dodajte 4 kašike ulja, i 8 kašika griza, dodajte malo praška za pecivo, malo soli i malo biljnog začina.
Kašikom lagano izmešajte i izjednačite masu, ostavite u frižideru da odstoji oko pola sata.
Supu procedite, meso kuvano otkoštičie i usitnitie, povrće takodje nožem iseckajte i usitnite .
Pripremljenu supu sa mesom i povrćem začinite po svom ukusu, pobiberite i posolite.
Zatim supu stavite na vatri da sve zajedno provri, meso voda i povrće
Malu kašičicu umočitie u supu pa vadite knedlice, i zakuvajte ih u supi.
Vatru smanjite i kuvajte na laganoj temperaturi još 15minuta dok se kndlice ne skuvaju.
Gotovu supu sklonite sa vatre, peršun list sitno naseckati i dodati vreloj supi.
Zatim poklopite i ostavite da peršun pusti svoj miris, koji će supi sa knedlama dati posebanu notu ukusa.
Jer supa će biti još ukusnija, mirišljava i neodoljiva.
Napomena
Pileće meso je kuvano kada bude se lako odvajalo od koske.
U ovoj pilećoj supi umesto knedla možete dodati domaće rezance(potražite kod mene na blogu mickinakuhinja--"moji rezanci"
Pileću supu sa knedlama služite toplu uz predjelo.
PRIJATNO!
Pileću supu sa knedlama služite toplu uz predjelo.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар