Претражи овај блог

уторак, 1. фебруар 2022.

KISELI KUPUS SA SUVIM MESOM





Kiseli kupus sa sa suvim mesom..  staro tradicionalno jelo koje otvara apetit, većinom se kuva i jede zimi..Najviše prija uz vruću proju belog i crnog luka..

POTREBNO JE:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa
  • 1komad suvih rebaraca
  • 1 manji komad suvog mesa
  • 1 manji komad suve slaninice
  • 2 do 3 kašike svinjske masti
  • 1 kašika mlevene -slatke paprike
  • biber mleveni
  • biber u zrnu
  • lovorov list

PRIPREMA:
  • Kiseo kupus ako je prekiseo i puno slan oprati pod mlazom vode i isecite ga na krupnije parčadi.
  • Suvo meso, suva rebarca operite, potopiti u vreloj vodi i da malo odstoji, a potom dobro operite, isecite na manje parčadi.

  1. U dubokoj šerpi ili loncu sipajte kašiku svinjske masti i malo premažite posudu.

  1. Kiseo kupus  isečen na krupniju parčad poređajte i složite u šerpi, zatim složite red suvog mesa, rebarca i slaninice zatim red kupusa.Slaganje sastojaka ponovite istim redom,  završite kupusom. i kašikom svinjske masti
  2. Na kraju složen kiseo kupus začinite, dodajte biber mleveni, malo bibera u zrnu, lovorov list, po vrhu pospite mlevenu papriku, dodajte vruću vodu da ogrezne ili do dva prsta ispod složenog kupusa sa mesom u šerpi ili lonca.
    SAVET!
(nemojte preterati sa vodom da nebi kipela  iz posude dok se krčka kupus)
  • Poklopite posudu sa pripremljenim kupusom i mesom, krčkajte  i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 3 do 4 h
  • Služite se i uživajte  u tradicionalnom ukusu starog jela naših baka i mama..
Prijatno!














 

Нема коментара:

Постави коментар