Kiseli kupus sa sa suvim mesom.. staro tradicionalno jelo koje otvara apetit, većinom se kuva i jede zimi..Najviše prija uz vruću proju belog i crnog luka..
POTREBNO JE:
- 1 veća glavica kiselog kupusa
- 1komad suvih rebaraca
- 1 manji komad suvog mesa
- 1 manji komad suve slaninice
- 2 do 3 kašike svinjske masti
- 1 kašika mlevene -slatke paprike
- biber mleveni
- biber u zrnu
- lovorov list
PRIPREMA:
- Kiseo kupus ako je prekiseo i puno slan oprati pod mlazom vode i isecite ga na krupnije parčadi.
- Suvo meso, suva rebarca operite, potopiti u vreloj vodi i da malo odstoji, a potom dobro operite, isecite na manje parčadi.
- U dubokoj šerpi ili loncu sipajte kašiku svinjske masti i malo premažite posudu.
- Kiseo kupus isečen na krupniju parčad poređajte i složite u šerpi, zatim složite red suvog mesa, rebarca i slaninice zatim red kupusa.Slaganje sastojaka ponovite istim redom, završite kupusom. i kašikom svinjske masti
- Na kraju složen kiseo kupus začinite, dodajte biber mleveni, malo bibera u zrnu, lovorov list, po vrhu pospite mlevenu papriku, dodajte vruću vodu da ogrezne ili do dva prsta ispod složenog kupusa sa mesom u šerpi ili lonca.
SAVET!
(nemojte preterati sa vodom da nebi kipela iz posude dok se krčka kupus)
- Poklopite posudu sa pripremljenim kupusom i mesom, krčkajte i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 3 do 4 h
- Služite se i uživajte u tradicionalnom ukusu starog jela naših baka i mama..
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар