Domaće punjene pogačice ..mmm..veoma su ukusne, meke i mirisne..dobrodošle za doručak ili večeru ..kako sam ih probala pravim ih u duploj meri jer su zaista neodoljive..oduševiće vas njihov ukus kao što su i mene..
Pogačice prave se od kukuruznog i običnog brašna, punjene slanim nadevom ..
POTREBNO JE:
- 100ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1kesica suvog kvasca
- 2kašike brašna
- 350g mekog brašna
- 200g kukuruzno belo brašno
- 1 kašičica so
- 180ml jogurta
- 100ml ulja
Fil:
slani nadev:
- 200g sitnog sira
- 3 kašike kisele pavlake
- 100g šunke ili parizera
- 100g kačkavalja
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 1kašika ulja
PRIPREMA:
- U vanglici sipajte mlako mleko otopitie kvasac, šećer i brašno izmešajte, ostavite da kvasac malo nadođe.
- U nadošli kvasac sipajte, jogurt, uljei so, izmešajte, zatim dodajte kukuruzno belo brašno i meko brašno, zamesite testo koje je meko, glatko i ne lepi se za ruku.
- Napmena!
- videćete kada zamesite testo kako je mekano i fine strukture, nije potrebno dodavati brašno barem meni nije bilo potrebno u svakom slučaju sve zavisi kakvo je brašno-- ako mislite da je porebo vi dodajte malo brašna..)
- Zamešeno testo pokrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da narasta.
- Naraslo testo izručite na radnoj površini(nije potrebno pobrašnjati površinu)oklagijom razvucite testo debljine prsta.
- Modlom za krofne ili većom čašom vadite krugove od testa, opet premesite testo i vadite preostale krugove, ponovite postupak dok imate testa.
- Od ove količine testa izađe ceo pleh od šporeta oko 20-tak peciva.
- Čašom kojom ste vadili krugove okrenete je i njenim dnom utisnite testo na krugove kako bi se stvorilo malo udubljenje.
- ( pogledajte sliku slikala sam ).
- Umućenim jajetom sa uljem premažite rubove peciva.
Fil:
Slani nadev .
- Sjedinite sir i pavlaku, šunku ili parizer iseckajte na sitnije komadiće.
- Pripremljenim sirom punite utisnute krugove peciva, zatim dodajte šunku na kockice ili parize, odozgo po vrhu peciva narendajte kačkavalj, ili bilo koji sir koji volite.
Punjeno pecivo sa nadevom pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepenoi oko 20 minuta, dok n epoprime blago rumenu boju.
Нема коментара:
Постави коментар