Претражи овај блог

субота, 19. фебруар 2022.

DOMAĆE PUNJENE POGAČICE



Domaće punjene pogačice ..mmm..veoma su ukusne, meke i mirisne..dobrodošle za doručak ili večeru ..kako sam ih probala pravim ih u duploj meri jer su zaista neodoljive..oduševiće vas njihov ukus kao što su i mene..
Pogačice prave se od kukuruznog i običnog brašna, punjene slanim nadevom ..

POTREBNO JE:
  • 100ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1kesica suvog kvasca
  • 2kašike brašna

  • 350g mekog brašna
  • 200g kukuruzno belo brašno
  • 1 kašičica so
  • 180ml jogurta
  • 100ml ulja

Fil:
slani nadev:
  • 200g sitnog sira
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 100g šunke ili parizera
  • 100g kačkavalja
Za premazivanje:

  • 1 jaje 
  • 1kašika ulja

PRIPREMA:

  • U vanglici sipajte mlako mleko otopitie kvasac, šećer i brašno izmešajte, ostavite da kvasac malo nadođe.
  • U nadošli kvasac sipajte, jogurt, uljei so, izmešajte, zatim dodajte kukuruzno belo brašno i meko brašno, zamesite testo koje je meko, glatko i ne lepi se za ruku.
  • Napmena!
  • videćete kada zamesite testo kako je mekano i fine strukture, nije potrebno dodavati brašno barem meni nije bilo potrebno u svakom slučaju sve zavisi kakvo je brašno-- ako mislite da je porebo vi dodajte malo brašna..)
  • Zamešeno testo pokrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da narasta.
  • Naraslo testo izručite na radnoj površini(nije potrebno pobrašnjati površinu)oklagijom razvucite testo debljine prsta.
  • Modlom za krofne ili većom čašom vadite krugove od testa, opet premesite testo i vadite preostale krugove, ponovite postupak dok imate testa.
  • Od ove količine testa izađe ceo pleh od šporeta oko 20-tak peciva.
  • Čašom kojom ste vadili krugove okrenete je i njenim dnom utisnite testo na krugove kako bi se stvorilo malo udubljenje.
  • ( pogledajte sliku slikala sam ).
  • Umućenim jajetom sa uljem premažite rubove  peciva.
Fil:
Slani nadev .
  •  Sjedinite sir i pavlaku, šunku ili parizer iseckajte na sitnije komadiće.
  • Pripremljenim sirom punite utisnute krugove peciva, zatim dodajte šunku na kockice ili parize, odozgo po vrhu peciva narendajte kačkavalj, ili bilo koji sir koji volite.
Punjeno pecivo sa nadevom pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepenoi oko 20 minuta, dok n epoprime blago rumenu boju.

















 

Нема коментара:

Постави коментар