Ovo je najlepša i najukusnija štrudla premazana bilo kojim džemom..meka kao duša, a što je slatka vidite iz prikazanih slika kako moja Teodora uživa u njenom ukusu..
Neodoljiva je za mladju populaciju pa i za nas starije.
Štrudlu radim po ovom receptu i uvek mi ispadne naj ,naj.
Inače ovo mi je stari post iz 2017 god. sada sam ga samo malo obnovila i dodala slikice moje unuke kako se sladi štrudlom . Na mojoj stranici "Recepti_iz_mickine_kuhinje" izašla mi je uspomena od prošle godine na danjašni dan pa da se podsetim recepta i štrudle..
Probajte.
Probajte.
štrudla premazana džemom od kajsija takođe je veoma ukusna..
Ovo dole je Nole moj unuk kada je bio mali probao je štrudlu sa jagodom.. i nije mogao da joj odoli..
POTREBNO JE:
Za testo:
500g brašna
250ml mleka
100ml ulja
2 jaja
1/2 kocke svežeg kvasca
100g šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice soli
ZA NADEV:
DŽEM- od jagoda,kajsija,sljiva..
100g mlevenih oraha
ZA PREMAZIVANJE:
1 žumanac
1 kašičica ulja
za posipanje.
šećer u prahu
Kvasac razmutite u 250g toplog mleka sa kašikom
Kvasac razmutite u 250g toplog mleka sa kašikom
šecera, ostavite kvasac da malo naraste.(oko15min.).
Usudu za mešenje dodajte prosejano bršano, u sredini brašna napravite malo udubljenje, pa dodajte ostale sastojke, jaja, ulje, secer i so, zamesite sa nadoslim kvascem.
Na radnoj površini pospite brašno pa još malo mesite testo da postane glatko i ne lepi se za ruku.
Testo podelite na dve jednake jufke, pokrijte pamučnom krpom i ostavite da testo narasta oko30minuta.
Na pobrašnjanoj površini isipajte nadošlo testo i rastanjite oklagijom u što većem krugu,
Zatim testo po celoj površini premažite džemom .
štrudla premazana džemom od jagoda
Testo premazano džemom urolajte u rolat i složite u podmazan pleh.
Umutite žumanac sa kašičicom ulja, premažite rolate po vrhu .
Štrudlu pecite u zagrejanoj rerni na 200c oko 40minuta.
Na kraju gotovu štrudlu premažite sa malo vode, pokrijte je krpom i ostavite da se ohladi.
Štrudlu isecite na rolate i pospite prah šecerom.
Štrudla možete premazati sa drugim dzemom (po zelji). Štrudla je jako ukusna i mekana.
Neodoljiva je za mladju populaciju pa i za nas starije.
Probajte. PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар