LAGANA VOCNA TORTA
POTREBNO JE:
ZA KORU:x2
12 BELANACA
16 KASIKA SECERA
8 KASIKA DZEMA OD KAJSIJA
8 KASIKA BRASNA
8 KASIKA GRIZA
200 g ORAHA SECKANIH (ZA PODLOGU)
FIL:
12 ZUMANACA
16 KASIKA SECERA
4 KESICE PUDINGA OD VANILE
4 KASIKE GUSTINA
120 ml MLEKA
350g MARAGARINA
200g SECERA U PRAHU
VOCE:
4 BANANE
4 KIVIJA
1 LIMUN
ZA DEKORACIJU:
4 KESICE SLAGA
PRIPREMA:
Orahe sitno iseckati i peci 15 minuta u rerni na 180 c.Cetvrtasti pleh obloziti pek
papirom za pecenje, zatim sipati po dnu po100g pecene orahe.
U ciniju pomesati dzem od kajsija, griz i brasno i ostaviti po strani.Umutiti belanac
u cvrst sneg uz postepeno dodavanje secera kasikom .
Umucenom snegu od belanaca lagano dodati kasiku po kasiku pripremljenu
smesu od dzema.Drvenom varjacom lagano promesati da se smesa izjednaci.
Smesu sipati u pleh preko pecenih oraha i peci u zagrejanoj rerni na 30 minuta na 180 c
-Postupak ponoviti sa drugom korom-
FIL:
U posudu staviti litar mleka na sporetu da provri, u manju posudu odvojiti malo
mleka za kasnije. Zumanca sa secerom umutiti u posebnom sudu.
Zatim dodati puding u prahu, gustin i preostalo mleko.Provrelo mleko spojiti sa kremom
od zumanaca , dobro promesati masu.
Vratiti na sporetu da se dobro ukuva masa pa je ostaviti da se ohladi.
U hladnoj masi dodati penasto umuceni margarin sa secerom u prahu.
Banane iseci na tanke krugove, pa ih preliti sokom od limuna-da ne bi potamnele.
Kivi takodje isitniti na sitne delice.
Ohaladjeni krem podeliti na dva jednaka dela, u jedan deo krema dodati seckane banane.
U drugi deo dodati seckani kivi.
Finalni postupak:
Na tacnu staviti koru, premazati je polovinom fila od banana, pa preko premazati
polovinom fila od kivija, staviti drugu koru, premazati je preostalim filom od banana
i preostalim filom od kivija.
Tortu ukrasiti umucenim slagom , dekoracija po zelji..
NAPOMENA!
Sastojke za tortu podeliti na dva jednaka dela i ispeci dve korice.Torta je dosta velika, pa je pogodna
za razna slavlja , rodjendane i veselja.Torta je laganog vocnog ukusa i moze puno da se pojede.
Korice sa kremom se spoje i istope u bozanstvenu kremu carobnog ukusa.
Tortu praviti dan ranije, kako bi odstajala i ukusi se spojili u jednu neodoljivu kremastu celinu.
PRIJATNO!