Sultanova slatka sarma.. jednostavna krermasta poslastica..
POTREBNO JE:
- 100g kokosa
- 1l mleka
- 120g šećera
- 60g brašna
- 60g gustina
- 2kašike kakaa
- 100g čokolade
- 100g margarina
- 200ml slatke pavlake
- Na plehu od šporeta ravnomerno pospite kokosovo brašno.
- 800ml mleka sa šećerom stavite na vatri da provrije, u preostalih 200ml mleka umešajte brašno, gustin, kakao, izmešajte dobro da nema grudvica.
- Sipajte razmućenu mešavinu u provrelo mleko sa šećerom uz neprestano mešajući varjačom, kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
- Gotovu smesu skolonite sa vatre, odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i maragrin, mešajte neprestano dok se ne otopi čokolada i maragarin, da se sve sjedini se u finu kremu.
- Zatim vrelu smesu jednako rasporedite po plehu na kojem je predhodno posipan kokos.
- Pleh sa kremom ostavite na hladnom da se ohladi i stegne kao puding.
- Ja sam uveče pripremila krem i ostavila do ujutru da se dobro ohladi i stegne.
- U posudu sipajte slatku pavlaku i mikserom izmiksjte.
- Zatim isipajte umućenu pavlaku ravnomerno preko cele površine ohlađenog krema.
- Oštrim nožem isecite po dužini pleha na pola, zatim isecite po kraćoj strani na sredini pleha.
- Sada nastavite da sečete trake po kraćoj starni pleha na željenu širinu traka .
- Ja sam isekla na 12 traka, jedna polovina 6 traka i druga polovina 6 traka.
- Pomoću špatule odvojite pažljivo filovanu traku i zarolajte u rolnu.
- Postupak ponovite sa ostalim filovanim trakama.