Претражи овај блог

среда, 6. мај 2020.

AMERIČKE KROFNICE

       


 POTREBNO JE:

 ZA TESTO:

  •  250ml VODE
  •  5 KAŠIKA ŠEĆERA
  •  100ml ULJA
  •  PARČE KVASCA
  •  BRAŠNO PO POTREBI

ZA POSIPANJE:

  • 250g SŠEĆERA U PRAHU


Čokoladno preliv:


  •  100g ČOKOLADE ZA KUVANJE
  •  3 KAŠIKE ŠEĆERA
  • 5 KAŠIKA VODE


  • Potrebnoje još:
  • Za prženje krofnica


  •  500ml ULJA


PRIPREMA:


  1.  U  posudi dodajte mlaku vodu, šećer,  kvasac i malo brašna. Malo ostavite da nadodje kvasac oko 10 minuta.
  2.  U nadošli  kvasac dodajte ulje i brašno po potrebi, zamesite testo.   Brasno dodajte onoliko koliko je potrebno. Testo treba biti mekano i da se odvaja od ruku.
  3.  Zamešeno testo pokrijte pamučnom krpom i ostavite da odmara na toplom oko 30min.
  4.  Naraslo testo isipajte na radnoj povšini posutu brasnom, razmesite testo i razvucite oklagijom u ploču debljine 5mm.
  5.  Malom časom  vadite krugove (precnika oko 6 cm), svakom krugu od testa u sredini izvaditie mali kruzić ( veličine prečnika oko 1cm, kao sto je gore na slici).
  6. Krofnice pokrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da odstoje 30 minuta, da malo narstu.
  7.  Narasle, krofnice przite na vrelom ulju, na srednjoj temperaturi,pazite da ne pregore bzo i budu nepržene.
  8.  Gotove krofnice pospite prah šećerom ili ih prelijte čokoladnim prelivom. 

  •  Na pari otopite čokoladu sa šećerom i vodom, mešajte kašikom sve dok se čokolada ne otopi i sjedini u fini čokoladni preliv.

 

 Napomena:
 Krofnice su mekane i veoma ukusne, posebno im cokolada daje svoju draz da im se ne moze odoleti.
 Sluziti ih tople, a lepe su i kada su hladne.
 PRIJATNO!







           





          

Нема коментара:

Постави коментар