POTREBNO JE:
ZA TESTO:
- 250ml VODE
- 5 KAŠIKA ŠEĆERA
- 100ml ULJA
- PARČE KVASCA
- BRAŠNO PO POTREBI
ZA POSIPANJE:
- 250g SŠEĆERA U PRAHU
Čokoladno preliv:
- 100g ČOKOLADE ZA KUVANJE
- 3 KAŠIKE ŠEĆERA
- 5 KAŠIKA VODE
- Potrebnoje još:
- Za prženje krofnica
- 500ml ULJA
PRIPREMA:
- U posudi dodajte mlaku vodu, šećer, kvasac i malo brašna. Malo ostavite da nadodje kvasac oko 10 minuta.
- U nadošli kvasac dodajte ulje i brašno po potrebi, zamesite testo. Brasno dodajte onoliko koliko je potrebno. Testo treba biti mekano i da se odvaja od ruku.
- Zamešeno testo pokrijte pamučnom krpom i ostavite da odmara na toplom oko 30min.
- Naraslo testo isipajte na radnoj povšini posutu brasnom, razmesite testo i razvucite oklagijom u ploču debljine 5mm.
- Malom časom vadite krugove (precnika oko 6 cm), svakom krugu od testa u sredini izvaditie mali kruzić ( veličine prečnika oko 1cm, kao sto je gore na slici).
- Krofnice pokrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da odstoje 30 minuta, da malo narstu.
- Narasle, krofnice przite na vrelom ulju, na srednjoj temperaturi,pazite da ne pregore bzo i budu nepržene.
- Gotove krofnice pospite prah šećerom ili ih prelijte čokoladnim prelivom.
- Na pari otopite čokoladu sa šećerom i vodom, mešajte kašikom sve dok se čokolada ne otopi i sjedini u fini čokoladni preliv.
Napomena:
Krofnice su mekane i veoma ukusne, posebno im cokolada daje svoju draz da im se ne moze odoleti.
Krofnice su mekane i veoma ukusne, posebno im cokolada daje svoju draz da im se ne moze odoleti.
Sluziti ih tople, a lepe su i kada su hladne.
Нема коментара:
Постави коментар