Voćna kremasta fantazija za nepca i sva čula!
Sezona jagoda je u jeku...Probajte ovu divnu voćnu torticu..uživaćete...u njen savršeni kremasti ukus vanile i jagoda ..
Potrebno je:
Za koru:
- 5 belanaca
- 200g šećera
- 1 kašika sirćeta
- prstohvat soli
Fil od vanile::
- 5 žumanaca
- 3 pudinga od vanile
- 2 kesice vanilin šećer
- 200g šećera
- 1 l mleka
- 250g margarina
Glazura od čokolade:
- 200g čokolade
- 6 kašika ulja
Fil od jagoda::
- 400g jagoda
- 300ml soka od jagoda
- 100ml hladne vode
- 3 pudinga od jagoda
- 300g šećera
Dekoracija:
- 200g šlaga
- 200m gazirane vode
još+
jagode
Priprema:
Za koru:
- Umutite čvrsto 5 belanaca sa prstohvatom soli, dodajte postepeno 200g šećera uz neprestano miksanje miksera.
- Zatim na kraju dodajte kašiku sirća izmiksajte smesu da postane glatka i sjajna.
- Umućenu smesu isipajte u kalup 22x32cm obložen pek papirom za pečenje.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 150stepeni oko30 minuta.
- Ispečenoj kori skinite papir i stavite je na tacni gde će te filovati tortu.
- Fil od vanile:
- U 200ml mleka izmešajte mešavinu 5 žumanca i 3 kesice pudinga od vanile .
- U800ml mleka dodajte 200g šećera ostavite da provri, zatim sipajte u provrelo mleko mešavinu pudinga od vanile.
- Mešajte neprstano dok se fil skuva i zgusne. Fil pokrijte prozirnom folijom i ostvite da se ohladi.
- Umutite margarin, zatim ga umešajte u hladan fil od vanile.
- Fil od jagoda:
- Očišćene 400g jagoda izbendirajte kašasto,dodajte 300ml gustog soka od jagoda, 300g šećera.Stavite na vatri da voćna kaša provri.
- Zatim u 100ml vode razmutite 3kesice pudinga od jagoda.
- Stavite na vatri posudu sa voćnom kašom da provri, u provrelu kašu umešajte mešavinu pudinga od jaogda.
- Kuvajte i mešajte dok ne provri i skuvase, a zatim sklonite sa vatre.
- Glazura od čokolade:
- Na pari otopite čokoladu sa uljem.
- Finalni postupak:
- Na kori ravnomerno rasporedite i premažite žuti fil od vanile,
- Preko žutog fila od vanile premažite polovinu sloja od čokolade
- Fil od jagoda ravnomerno rasporedite i premažite preko sloja od čokolade
- Umućenim šlagom premažite celu tortu po vrhu i sa strane ivice torte.
- Stavite tortu u frižideru 2h da se ohladi i stegne.
- Tortu izvadite iz frižidera, glazurom od čokolade premažite tortu je po vrhu...
Tortu ostavite u frižideru dodatnih 2h do 3 h da se ohldi i stegne..zatim secite na šnite ili parčad ...uživajte u slast voćne torte sa jagodama
Prijatno!!
Нема коментара:
Постави коментар