Претражи овај блог

четвртак, 28. мај 2020.

ROLOVANO PILEĆE BELO MESO



Pravi gurmanski, domaći specijalitet od pilećeg belog mesa..
Rolovano pileće meso začinjeno finim začinima, rolovano kolutovima mortadele, kulena i kačkavalja je veoma ukusan domaći specijalitet  za celu porodicu..
Pileće rolnice biće pravi bogati ručak da se dočekaju gosti, neće te se obrukati, baš naprotiv uživaće zajeno u finom ukusu domaćeg specijaliteta iz vaše kuhinje..
Meso je veoma ukusno,sočno i pikantnog ukusa...
Evo slika i načina kako sam ja pripremila rolnice od pilećeg belog mesa...Iskoristila sam ostatke suhomesnatog koji su bili u frižideru, naravno i šta će pospešiti ukus belog mesa i rolnice učiniti savršenim i ukusnim..
Naravno na kraju se trud isplatio, uživali smo svi u divnom ručku..
Prijatno!

Potrebni sastojci:

  • 700g pilećeg belog mesa
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • malo bubera
  • 150g mortadele narezana na tanke kolutove
  • 100g kulena narezanog
  • 150g kačkavaljaprovidna folijaulje za prženje

Priprema:

  1. Pileće belo meso isecite na tanke šnicle.
  2. Šnicle izlupajte tučkom za meso( tako što stavite preko prozirnu foliju kako  se nebi rasplo meso).
  3. Meso premažite senfom, začinite suvim biljnim začinom i biberom.
  4. Na radnoj površini razvucite providnu foliju, na njoj stavite istanjenu šniclu, zatim na njoj složite kolutove mortadele, poređajte kulen a potom narendajte ili stavite tanke šnite kačkavalja.
  5. Pomoću folije urolajte šniclu, postupak ponovitesa ostalim šniclama.
  6. U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje, stavite šnicle na vrelom ulju i pržite ih sa svih strana na srednjoj temperaturi da blago porumene.
  7. Zatim smanjite temperaturu i pržite rolovanu piletinu još koji minut. Za to vreme dok se prži meso treba te češće okretati meso da bi se jednako ispeklo.
  8. Rolnice gotove izvaditi iz ulja stavite ih na kuhinjski papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.


Gotove pileće rolnice služiti uz pomfrit ili uz pire krompir.
Prijatno!














Нема коментара:

Постави коментар