Pravi gurmanski, domaći specijalitet od pilećeg belog mesa..
Rolovano pileće meso začinjeno finim začinima, rolovano kolutovima mortadele, kulena i kačkavalja je veoma ukusan domaći specijalitet za celu porodicu..
Pileće rolnice biće pravi bogati ručak da se dočekaju gosti, neće te se obrukati, baš naprotiv uživaće zajeno u finom ukusu domaćeg specijaliteta iz vaše kuhinje..
Meso je veoma ukusno,sočno i pikantnog ukusa...
Evo slika i načina kako sam ja pripremila rolnice od pilećeg belog mesa...Iskoristila sam ostatke suhomesnatog koji su bili u frižideru, naravno i šta će pospešiti ukus belog mesa i rolnice učiniti savršenim i ukusnim..
Naravno na kraju se trud isplatio, uživali smo svi u divnom ručku..
Prijatno!
Potrebni sastojci:
- 700g pilećeg belog mesa
- 2 kašičice senfa
- 1 kašika suvog biljnog začina
- malo bubera
- 150g mortadele narezana na tanke kolutove
- 100g kulena narezanog
- 150g kačkavaljaprovidna folijaulje za prženje
Priprema:
- Pileće belo meso isecite na tanke šnicle.
- Šnicle izlupajte tučkom za meso( tako što stavite preko prozirnu foliju kako se nebi rasplo meso).
- Meso premažite senfom, začinite suvim biljnim začinom i biberom.
- Na radnoj površini razvucite providnu foliju, na njoj stavite istanjenu šniclu, zatim na njoj složite kolutove mortadele, poređajte kulen a potom narendajte ili stavite tanke šnite kačkavalja.
- Pomoću folije urolajte šniclu, postupak ponovitesa ostalim šniclama.
- U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje, stavite šnicle na vrelom ulju i pržite ih sa svih strana na srednjoj temperaturi da blago porumene.
- Zatim smanjite temperaturu i pržite rolovanu piletinu još koji minut. Za to vreme dok se prži meso treba te češće okretati meso da bi se jednako ispeklo.
- Rolnice gotove izvaditi iz ulja stavite ih na kuhinjski papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
Gotove pileće rolnice služiti uz pomfrit ili uz pire krompir.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар