Претражи овај блог

субота, 7. јануар 2017.

KREMASTE PRINCEZE


KREMASTE  PRINCEZE




POTREBNO JE TESTO ZA PRINCEZE:

Za 30 PRINCES KROFNE

125gr MARGARINA
250ml VODE
125g  MEKOG BRASNA
4 JAJA
 PRSTOHVAT SOLI

OSNOVNI KREM ZA PRINCEZE:
500 ml MLEKA
1 KESICA PUDING OD VANILE
2 KASIKE GUSTINA
6 KASIKA SECERA
200g MARGARINA

ZA POSIPANJE PRINCEZE

SECER U PRAHU PO POTREBI


PRIPREMANJE TESTA:
U posudu margarin zajedno sa vodom i solju rastopiti na umerenoj temperaturi .
Dodati brasno,dobro promesati i skloniti sa vatre.Ostaviti da se masa ohladi.
Ohladjenom testu uz stalno mesanje,dodati jaje po jaje.
Spric napuniti testom,i iz sprica direktno sipati testo na pleh oblozen papirom za pecenje.
Voditi racuna da izmedju svake krofnice ima dovoljno razmaka.
Krofne peci u predhodno zagrejanoj rerni na 200c oko10 minuta.
Sniziti temperaturu (ne otvarati renu,kako krofne ne bi spale)pa peci ih jos 5 minuta.

PRIPREMANJE OSNOVNOG KREMA ZA PRINCEZE:
Kesicu pudinga od vanile,sa 2 kasike gustina pomesati sa100ml mleka,
razmutiti dobro masu da nema grudvica,dodati u serpu sa secerom i ostalim mlekom.
Puding masu kuvati  dok ne postane gusta.
Ohladiti puding,ali svremena na vreme promesati da se napravi korica.
Margarin drzati na sobnoj temperaturi kao bi omeksao,zatim ga umutiti zajedno sa pudingom.
Ohladjene princeze ostrim nozem podeliti na pola i napuniti  kremom.
Odozgo ih posipati sa secerom u prahu.












Нема коментара:

Постави коментар