Претражи овај блог

уторак, 31. јануар 2017.

KREM KOLAC OD BANANA IKIVIJA


KREM KOLAC OD BANANA

                                             I KIVIJA







POTREBNO JE;

6 JAJETA
6 KASIKA SECERA
6 KASIKA BRASNA
6 KASIKA MLEVENIH ORAHA
2 KASIKE KAKAA
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
1 KASIKA ULJA

KREMASTI FIL:
700ml MLEKA
8 KASIKA GUSTINA
8 KASIKA SECERA
200g MARGARINA
4 BANANE
2 KIVIJA

COKOLADNI MLECNI PRELIV:
300 ml MLEKA
100g SECERA
100g COKOLADE ZA KUVANJE

COKOLADNA GLAZURA;

100 COKOLADE
50g MARGARINA
3 KASIKE SECERA


PRIPREMANJE KORA:


Umutiti penasto jaja sa secerom.
U drugu posudu pomesati i prosejati sve sastojke,brasno,prasak za pecivo i kakao.Zatim ih dodati u penastoj masi od jaja,dodati mlevevene orahe i kasiku ulja.
Lagano drvenom varjacom promesati,i sjediniti sastojke u kompaktnu masu bez grudvica.
Pripremljenu masu sipati u pleh precnika 40x23cm.oblozen masnom papirom za pecenje.
Predhodno zagrejati rernu na 200c i peci koru oko30 minuta.
Koru ostaviti da se ohladi,hladnu koru prerezati na dva dela.

PRIPREMANJE KREMA:
U odgovarajucu posudu staviti mleko da uzavri.
Predhodno uzeti malo mleka i razmutiti gustin sa secerom,
umesati ga kada mleko uzavri.Masu neprekidno mesati kasikom sve dok se ne zgusne i ne ukuva .
Kada se krem ohladi umutiti  margarin.

 FINALNI POSTUPAK:
Prokuvati mleko sa cokoladom i secerom , prvu koru vratiti u kalup i preliti polovinom cokoladnog mleka.
Sacekati da kora upije mleko,staviti polovinu fila,preko njega poslagati banane po dve u nizu,
i kivi isecen na komadice.
Odozgo preko voca premazati ostatak fila.Zatim staviti drugu koru,  malo je pritisnuti prstima da se pripije za fil , natopiti je cokoladnim mlekom.
Napraviti cokoladnu glazuru . Otopiti cokoladu sa secerom i margarinom,promesati i istopiti sastojke.
Kolac preliti toplom cokoladnom glazurom i ostaviti u frizideru da se ohladi .

NAPOMENA!
Hladan kolac seci na parcad,pazeci pri secenju kolaca da na parcetu  ima dekorativni kruzic od banane.



























  















Нема коментара:

Постави коментар