JADRO OBLANDE
POTREBNO JE:
250g MARGARINA
12 KASIKA PRAH SECERA
6 ZUMANACA
2 KESICE VANILINOG SECERA
6 BELANACA
12 KASIKA KRISTAL SECERA
150g PLAZMA KEKS
100g MLEVENIH ORAHA
4 STANGLE COKOLADE
3 LISTA VELIKE O0BLANDE
PRIPREMANJE ZUTOG FILA;
Penasto umutiti i sjediniti margarin sa secerom u prahu.Umucenoj smesi dodati zumanac
po zumanac i sjediniti u glatku masu.Ostaviti sa strane.
PRIPREMANJE TAMNOG FILA:
Belanca penasto umutiti sa secerom(kristal).Umucenoj penastoj masi,dodati plazma keks,
mlevene orahei otopljenu cokoladu.Varjacom izmesati i sjediniti u kompaktnu glatku masu.
POSTUPAK FILOVANJA OBLANDE:
Staviti prvi list oblande-ravan deo gore- filovati tamni deo fila,zatim preko drugi list oblande-
-ravan deo opet na gore- pritisnuti sve krajeve lista oblande da se lepo spoje. Preko drugog ravnog lista oblande premazati sa zutim filom.
Prekriti ravnim deo lista oblande preko zutog fila.
Pritisnuti filovanu oblandu, teskim predmetom, ostaviti da odstoji kako bi se dobro stegla i sjednila.
Po vrhu oblandu dekorisati tecnom karamelom,moze i otopljena cokolada.
Zatim oblandu isecete na jednake pravougaonike,romboide ili kocke po zelji.
SAVET
Potrebno je tanak i ostar noz,kako bi se lakse sekla oblanda.Ako se danas filuje oblanda,
onda se sutra sece.PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар