Претражи овај блог

недеља, 1. јануар 2017.

JADRO OBLANDA

JADRO OBLANDE







POTREBNO JE:

250g MARGARINA
 12 KASIKA PRAH SECERA
 6 ZUMANACA
 2 KESICE VANILINOG SECERA
 6 BELANACA
 12 KASIKA KRISTAL SECERA
 150g PLAZMA KEKS
100g MLEVENIH ORAHA
 4 STANGLE COKOLADE
 3 LISTA VELIKE O0BLANDE



PRIPREMANJE ZUTOG FILA;

Penasto umutiti i sjediniti margarin sa secerom u prahu.Umucenoj smesi dodati zumanac
 po zumanac i sjediniti u glatku masu.Ostaviti sa strane.


PRIPREMANJE TAMNOG FILA:

Belanca penasto umutiti sa secerom(kristal).Umucenoj penastoj masi,dodati plazma keks,
 mlevene orahei otopljenu cokoladu.Varjacom izmesati i sjediniti u kompaktnu glatku masu.


POSTUPAK FILOVANJA OBLANDE:

Staviti prvi list oblande-ravan deo gore- filovati tamni deo fila,zatim preko drugi list oblande-
 -ravan deo opet na gore- pritisnuti  sve krajeve lista oblande da se lepo spoje. Preko drugog ravnog lista oblande premazati sa zutim filom.
Prekriti ravnim deo lista oblande preko zutog fila.
Pritisnuti filovanu oblandu, teskim predmetom, ostaviti da odstoji kako bi se dobro stegla i sjednila.
Po vrhu oblandu dekorisati tecnom karamelom,moze i otopljena cokolada.
Zatim oblandu  isecete  na jednake pravougaonike,romboide ili kocke po zelji.

SAVET

Potrebno je tanak i ostar noz,kako bi se lakse sekla oblanda.Ako se danas filuje oblanda,
onda  se sutra sece.PRIJATNO!



Нема коментара:

Постави коментар