Претражи овај блог

субота, 14. јануар 2017.

CARSKA PITA KAO STRUDLA



CARSKA PITA KAO

                                           STRUDLA







POTREBNO JE:
 ZA TESTO;
 5 SOLJA MEKOG BRASNA
2 SOLJE MLEKA
1 KASICICA SECERA
1/2 SOLJE ULJA
1/2 KOCKE SVEZEG KVASCA
2 KASICICE SOLI

ZA NADEV;
100g SUNKE
100g SUVE PECENICE
200g TVRDOG SIRA
100g MARGARINA
ZA PREMAZIVANJE PITE;
1 ZUMANAC
ZA POSIPANJE;
SUSAM



PRIPREMANJE:

U posudu sa toplim mlekom podmesiti kvasac.Dodati pola kocke kvasca, kasicicu secera i malo brasna.
Sacekati da kvasac malo naraste.Kada je kvasac narastao, dodati ostale sastojke i umesiti meko testo.
Testo pokriti krpom, i ostaviti da naraste.
Naraslo testo sipati na radnu povrsinu posutu brasnom.Testo podeliti na tri jednaka dela.
Svaki deo testa rastanjiti oklagijom u tanku koru, (koliko moze da se rastanji).
Na prvu rastanjenu koru poredjati reznjeve sunke, koru uviti u rolat.
Na drugu rastanjenu koru  poredjati tanke reznjeve suve pecenice ,zatim  nju uviti u rolat.
Na trecu koru narendati margarin i tvrdi sir, koru  uviti u rolat.
Pleh podmazati margarinom , poredjati  urolane rolate.
Umutiti zumanac,premazati rolate,zatim ih posuti susamom.
Pitu ostaviti da naraste.
Zagrejati rernu na 200c,peci pitu oko30 minuta.
Sluziti uz jogurt.
PRIJATNO!










Нема коментара:

Постави коментар