SPAGETE SA PILETINOM
I PECURKAMA
POTREBNO JE;
300g INTERGRALNIH SPAGETA
200g PILECEG BELOG MESA
150g PRAZILUKA
300g KUVANOG PARADAJZA
200g PECURKE-SAMPINJONA
100ml MASLINOVOG ULJA
100g KACKAVALJA
100g KECAPA
3 CENA BELOG LUKA
200ml BELOG VINA
PO UKUSU SOLI
MALO BOSILJKA
PO UKUSU BILJNOG ZACINA
PRIPREMA;
Spagete skuvati u posoljenoj slanoj kljucaloj vodi,paziti da se ne prekuvaju.
Skuvane spagete samo procediti ne ispirati ih (skloniti ih sa strane).
Pilece belo meso iseci na trakice,izdinstati meso u tiganju na maslinovom ulju do pola,
da iz meso ispari visak tecnosti.
Za to vreme praziluk sitno iseckati,dodati piletini,dinstati sve zajedno dok ne omeksa meso i luka.
Zatim dodati sampinjone iseckane na listice, zajedno dinstati jos 10 minuta.
Dodati kuvani paradajz,seckani beo luka,promesati i kuvati sve jos 30 minuta.
Pri kraju kuvanja dodati casu belog vina,posoliti ,zaciniti biljnim zacinom i bosiljkom.
Kuvane spagete servirati u tanjiru,preliti ih sosom od piletine sa pecurkama.
Kecapom preliti servirane spagete i narendati kackavalj.
Sluziti toplo.PRIJARTNO!
NAPOMENA:
Testenina ili spagete su vrlo ukusne, lagani obrok uz dodatak pikantnog sosa od piletine s pecurkama.
Fantastican je spoj pecurke sa piletinom,dijetalan i zdrav obrok.
Brzo se priprema a jos brze pojede.
Нема коментара:
Постави коментар