Претражи овај блог

недеља, 29. јануар 2017.

PASTRMKA U VINU


PASTRMKA U VINU








POTREBNO JE:

1kg SVEZA PASTRMKA
BELOG VINA -PO POTREBI
6 LOVOROVA LISTA
 BRASNO MEKO-PO POTREBI
100ml MASLINOVOG ULJA
1 LIMUN
MEŠAVINA BILJNOG ZACINA
 SO


PRIPREMA:

Svezu pastrmku rasporiti, ocistiti,izvaditi joj utrobu.Oprati je i posoliti ,zaciniti biljnim zacinom.
Pastrmku preliti sa belim vinom, toliko vina da prekrije ribu.
Da riba u njemu ogrezne.Poredjati odozgo lovorov list.
Zatim zagrejati rernu na 200stepeni i peci ribu u rernu oko 30 minuta.
Kada je riba gotova predhodno iscediti sok od jednog limuna i preliti ribu.
Ribu servirati sa krompirom salatom i povrcem..

NAPOMENA!
Pastrmku sluziti toplu uz povrce i limunom na kolutove.Riba je na ovaj nacin vrlo ukusna.
Sto je bitno pece se u renu, ne oduzima puno vremena.Prijatno!







Нема коментара:

Постави коментар