POTREBNO JE;
50g KOKOSA
125g MARGARINA
150g SECERA
4 JAJETA
1KESICA VANILINOG SECERA
100g BRASNA
3 KASICICE PRASAK ZA PECIVO
FIL:
800ml MLEKA
3 KESICE PUDING OD VANILE
12 KASIKE SECERA
200g MARGARINA
400ml MSLATKE PAVLAKE
200g MALINA
100g PECENOG LESNIKA(usitnjenog)
50g GLAZIRANOG BADEMA(na listice)
PRIPREMA:
KORA:
U tiganju bez masnoce ispeci kokos (brasno).
Umutiti kremasto margarin sa secerom i kesicom vanilinog secera,pa umesati zumanac po zumanac
neprekidno muteci mikserom.
U drugu posudu pomesati brasno,prasak za pecivo i peceni kokos,postepeno
dodati zumanca i kratko mutiti mikserom.
Belanca penasto umutiti u cvrst sneg, dodati umucenim zumancima,drvenom varjacom lagano
promesati i sjediniti masu.
Testo sipati u okrugli kalup oblozen masnim papirom.
Peci koru na 180c oko 30 minuta.
Pecenu koru ohladiti,izvaditi je iz kalupa , izdubiti je u sredini, da ostane u formi obruca sirine 1,5cm.
Izdubljeni deo izmrviti i ostaviti sa strane.
FIL:
U odgovarajucu posudu staviti 800ml mleka da uzavri.U drugu posudu umesati tri kesice pudinga
od vanile sa secerom u malo mleka koji smo odvojili predhodno.
Neprekidno varjacom mesati masu dok ne postane gusta.Ostaviti puding da se ohladi.
U hladnu puding masu dodati penasto umucen margarin, i izmrvljenu koru.
Umutiti slatku pavlaku , podeliti je na pola.U jednu polovinu umucene slatke pavlake umesati 200gmalina.
Peceni lesnik usitniti na sitne komadice.
Glazirani badem iseci na tanke listice.
FINALNI POSTUPAK:
Deo forme torte vratiti u kalupu.Sipati kremastu masu u udubljenje i poravnati kasikom.
Preko kreme sipati polovinu slatke pavlake sa malinama.
Ostaviti tortu u frizideru na 3h da odstoji kako bi se stegla i ohladila.
Izvaditi tortu iz frizidera ,skinuti obruc,izvaditi tortu iz kalupa.
Tortu ukrasiti drugom polovinom slatke pavlake.
Zatim tortu sa strane obloziti izmrvljenim lesnikom,pri vrhu torte ukrasiti
listicima badema.PRIJATNO!
NAPOMENA:
Tortu drzati na hladnom mestu ili u frizideru.Seci tortu na jednaku parcad i sluziti je hladnu.
Нема коментара:
Постави коментар