Претражи овај блог

петак, 11. новембар 2016.

GULAS SA TELETINOM

                       GULAS SA TELETINOM







Posto volim da kuvam, svakog dana pripremam sveza jela za moje najmilije, pa se tako nasao na 
 meniju" GULAS OD TELETINE ". Jednostavno jelo, moze se pripremiti na razne nacine sa vise vrsta mesa.
 Ja sam sada odabrala teletinu. Volim kada je meso sveze, jer je tada ukusnije i socnije jelo. Ukus teletine na ovaj nacin pripreme je kao da ste meso od divjlaci spremali, tako je ukusno i pikantno, preporucujem da isprobate. Kao prilog uz gulas mozete dodati kuvanu testeninu, ili pire krompir.
 Za pravi gulas od divljaci, recept drugom prilikom kroz druzenje na mom blogu.


POTREBNO JE:

 500 g TELETINE
 1 GLAVICA CRNOG LUKA
 1-2 SARGAREPE
 500 ml SOKA OD PARADAJZA
 100 ml CRNOG VINA
 1 KASICICA MLEVENE PAPRIKE
 100 ml KECAPA
 1 KASIKA BILJNOG ZACINA
 PO UKUSU BIBERA 
 2-3 LOVOROVOG LISTA
 MALO BOSILJKA
 MALO PERSUN
 100 ml ULJA

PRIPREMA:
Luka crni i sargarepu, usitniti sitno i proprziti na ulju i dinstati. Zatim, teletinu usitniti na sitne komadice pa dodati uprzenom luku sa sargarepom.
 Teletinu promesati, zaliti je crnim vinom, zaciniti je mlevenom paprikom pa pustiti oko 10 minuta da krcka.
 Nakon toga dodati kecap i zaciniti biberom, biljnim zacinom i bosiljkom. Doliti sok od paradajza i kuvati da ispari  malo tecnosti i postane gusta masa.
 Ukuvanom gulasu dodati seckani persun i poklopiti posudu. Pri kraju iskljuciti ringlu na sporetu  i ostaviti gulas da polako krcka sa ostalim zacinima.




Нема коментара:

Постави коментар