GULAS SA TELETINOM
Posto volim da kuvam, svakog dana pripremam sveza jela za moje najmilije, pa se tako nasao na
meniju" GULAS OD TELETINE ". Jednostavno jelo, moze se pripremiti na razne nacine sa vise vrsta mesa.
Ja sam sada odabrala teletinu. Volim kada je meso sveze, jer je tada ukusnije i socnije jelo. Ukus teletine na ovaj nacin pripreme je kao da ste meso od divjlaci spremali, tako je ukusno i pikantno, preporucujem da isprobate. Kao prilog uz gulas mozete dodati kuvanu testeninu, ili pire krompir.
Za pravi gulas od divljaci, recept drugom prilikom kroz druzenje na mom blogu.
Za pravi gulas od divljaci, recept drugom prilikom kroz druzenje na mom blogu.
POTREBNO JE:
500 g TELETINE
1 GLAVICA CRNOG LUKA
1-2 SARGAREPE
500 ml SOKA OD PARADAJZA
100 ml CRNOG VINA
1 KASICICA MLEVENE PAPRIKE
100 ml KECAPA
1 KASIKA BILJNOG ZACINA
PO UKUSU BIBERA
2-3 LOVOROVOG LISTA
MALO BOSILJKA
MALO PERSUN
100 ml ULJA
PRIPREMA:
Luka crni i sargarepu, usitniti sitno i proprziti na ulju i dinstati. Zatim, teletinu usitniti na sitne komadice pa dodati uprzenom luku sa sargarepom.
Teletinu promesati, zaliti je crnim vinom, zaciniti je mlevenom paprikom pa pustiti oko 10 minuta da krcka.
Nakon toga dodati kecap i zaciniti biberom, biljnim zacinom i bosiljkom. Doliti sok od paradajza i kuvati da ispari malo tecnosti i postane gusta masa.
Ukuvanom gulasu dodati seckani persun i poklopiti posudu. Pri kraju iskljuciti ringlu na sporetu i ostaviti gulas da polako krcka sa ostalim zacinima.
Нема коментара:
Постави коментар