Претражи овај блог

уторак, 8. новембар 2016.

PAPRIKA PUNJENA RIŽOM I PILETINOM

     PAPRIKA PUNJENA RIŽOM I PILETINOM





POTREBNO JE:

10 PAPRIKA  BABURA
200g PILECEG BELOG MESA (otkoscenog)
2 SARGAREPE
1 GLAVICA CRNOG LUKA
200g PIRINCA
4 PARADAJZA
100ml DOMACEG SOKA OD PARADAJZA
1 KASICICA BILJNOG ZACINA
PO UKUSU SOLI
PO UKUSU BIBER
PO UKUSU KARI ZACIN
MALO SVEZEG PERSUNA
100ml MASLINOVOG ILI SUNCOKRETOVOG ULJA

PRIPREMA:

Pilece meso izrezati na tanke stapice, luka usitniti i sargarepu iseci na komadice, pa proprziti na maslinovom ulju.
Uprzenom povrcu dodati piletinu izrezanu na stapice, dinstati sve zajedno na srednjoj temperaturi, dok meso ne omeksa i  ne ispari visak tecnosti.
Dinstanom povrcu i izrezanoj piletini dodati 200 g pirinca, promesati varjacom i sjediniti, zatim dodati paradajz usitnjen na komadice i 100 ml soka od paradajza.
Zaciniti smesu biljnim zacinom, posoliti po ukusu i pobiberiti i dodati po zelji kari zacin.
Promesati sve zajedno i ostaviti da lagano krcka na vasem sporetu. Ostaviti na vatri dok paradajz ne omeksa i pusti svoj sok, kao i dodati sok od paradajza, a pirinac treba lepo da nabubri.
Dodavati vodu ako je potrebno jer hoce pirinac prilikom kuvanja da  upije dosta tecnosti.
Gotovu smesu sa pirincem i mesom skloniti da se malo prohladi kako bi se mogla puniti paprika.
 Za to vreme papriku baburu ocistiti od peteljki i semena, pa je napuniti pripremljenom smesom od pirinca sa piletinom izrezanu na stapice.
U odgovarajucem sudu  poredjati punjenu papriku, visak smese jednako rasporediti pored paprika (ako vam je ostalo), persun iseckati i posuti preko paprika.
Naliti vodom punjene paprike koliko je potrebno (do paprika), kuvati na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.
 Kuvane paprike kasikom preneti u zemljanom sudu, zapeci u predhodno zagrejanoj reni na 200 c oko 30 minuta.




Volim pirinac spremljen na razne nacine sa raznim dodacima, kao i intergralni pirinac koji nije kalorican, a veoma hranljiv.
Punjena paprika sa pirincem i  dodatkom pileceg mesa na stapice je veoma  ukusna na ovaj nacin kada se pripremi. Laganog je ukusa, brzo se priprema i ne oduzima puno vremena.
 PUNJENU PAPRIKU SA RIZOM I  PILETINOM sluziti toplu uz sezonsku salatu. Ukusna je i kad je hladna ako vam ostane.
PRIJATNO!
   






  

   

























Нема коментара:

Постави коментар