VISNJA ROLAT
ZA KORU:
3 JAJETA
100g SECERA
100g BRASNA
2 KASIKE KAKAA
1 PRSTOHVAT SOLI
1 KESICA PRASKA ZA PECIVO
FIL:
200g VISANJA
100g DZEMA OD VISANJA
3 KESICE SLAG FIKSA
500 ml SLATKE PAVLAKE
100g COKOLADE
PRIPREMA KORE:
Odvojiti belanca od zumanca, posebno umutiti belanca u cvrst sneg sa jednim prstohvatom soli.
Postepeno dodati 100g secera u umucena belanca, mutiti miksereom sve dok se secer ne otopi, a masa od belanaca ne udvostruci.
U cvrst sneg od belanaca dodati zumanac po zumanac, mutiti sve zajedno, belanca sa zumancima, dok se masa ne izjednaci i postane penasta.
Brasno, prasak za pecivo i kakao prosejati kroz sito i lagano dodati kasiku po kasiku u umucenu penastu masu i promesati drvenom varjacom dobro (ali polako) da se izjednaci brasno, kakao i pecivo sa penasto umucenim jajima.
Cetvrtasti pleh obloziti masnim papirom, sipati umucenu masu peci u predhodno zagrejanoj reni na 200 c oko 10 minuta.
Pecenu koru staviti na vlaznu krpu, posuti je secerom i uviti je zajedno sa krpom u rolat
FIL:.
Visnje ocistiti od kostica i pomesati ih sa svojim sokom (ne cediti ih) idodati 100 g dzema od visanja i kesicu slag fiksa.
Druge dve kesice slag fiksa pomesati sa kasicicom secera, zatim umutiti slatku pavlaku pa dodati dzem fiksu. Promesati varjacom dobro da se ujednaci masa.
FINALNI POSTUPAK:
Ohladjeni rolat odmotati, skinuti masni papir, premazati ga polovinom fila od slatke pavlake i slaga.
Po sredini rasporediti visnje pomesane sokom i dzemom od visanja.
Koru filovanu filom i visnjom uviti u rolat, a drugom polovinom fila, odozgo, premazati rolat.
Rolat ostaviti u frizideru 2h da se hladi.
Za to vreme u posudu otopiti cokoladu, na masnom papiru izliti cokoladu na nepravilne komadice, ostaviti da se ohlade i stegnu.
Rolat dekorisati komadicima cokolade.
Нема коментара:
Постави коментар