Претражи овај блог

понедељак, 7. новембар 2016.

VISNJA ROLAT

VISNJA ROLAT




POTREBNO JE:

ZA KORU:

 3 JAJETA
 100g SECERA
 100g BRASNA
 2 KASIKE KAKAA
 1 PRSTOHVAT SOLI
 1 KESICA PRASKA ZA PECIVO

FIL:

 200g VISANJA
 100g DZEMA OD VISANJA
 3 KESICE SLAG FIKSA
 500 ml SLATKE PAVLAKE
 100g COKOLADE

 PRIPREMA KORE:


 Odvojiti belanca od zumanca, posebno umutiti belanca u cvrst sneg sa jednim prstohvatom soli.
 Postepeno dodati 100g secera u umucena belanca, mutiti miksereom sve dok se secer ne otopi, a masa od belanaca ne udvostruci.
 U cvrst sneg od belanaca dodati zumanac po zumanac, mutiti sve zajedno, belanca sa zumancima, dok se masa ne izjednaci  i postane penasta.
Brasno, prasak za pecivo i kakao prosejati  kroz sito i lagano dodati  kasiku po kasiku u umucenu penastu masu i promesati  drvenom varjacom dobro (ali polako) da se izjednaci brasno, kakao i pecivo sa penasto umucenim jajima.
Cetvrtasti pleh  obloziti masnim papirom, sipati umucenu masu  peci u predhodno zagrejanoj reni na 200 c oko 10 minuta.
 Pecenu koru staviti na vlaznu krpu, posuti je secerom i uviti je zajedno  sa krpom u rolat

FIL:.
 Visnje ocistiti od kostica i pomesati ih sa svojim  sokom (ne cediti ih) idodati 100 g dzema od visanja i kesicu slag fiksa.
 Druge dve kesice slag fiksa pomesati sa kasicicom secera, zatim umutiti slatku pavlaku pa dodati dzem fiksu. Promesati varjacom dobro da se ujednaci masa.

 FINALNI POSTUPAK:

Ohladjeni rolat odmotati, skinuti masni papir, premazati ga polovinom fila od slatke pavlake i slaga.
 Po sredini  rasporediti visnje pomesane sokom i dzemom od visanja.
 Koru filovanu filom i visnjom uviti u rolat, a drugom polovinom fila, odozgo, premazati rolat.
 Rolat ostaviti u frizideru 2h da se hladi.
 Za to vreme u posudu  otopiti cokoladu, na masnom papiru izliti cokoladu na nepravilne komadice, ostaviti da se ohlade i stegnu.
 Rolat dekorisati komadicima cokolade.














Нема коментара:

Постави коментар