Претражи овај блог

четвртак, 3. новембар 2016.

COKO MLECNE KOCKE


              COKO MLECNE KOCKE  




POTREBNO JE:
  
ZA KORU:
6 JAJA
6 KASIKA SECERA
6 KASIKA BRASNA
4 KASIKA KAKAA 
1 KESICA VANILINOG SECERA
1 KESICA PRASAKA ZA PECIVO
6 KASIKA VRELE VODE

ZA PRELIV KORE:
200ml MLEKA

ZA FIL:

 1 L MLEKA 
 7 KASIKA GUSTINA
 4 KASIKA SECERA
 150g MARGARINA
 100 g SECERA U PRAHU
ZA COKOLADNI PRELIV:
 100g MLECNE COKOLADE
 100 COKOLADE ZA KUVANJE
 5 KASIKA MLEKA
 4 KASIKA SECERA U PRAHU
 150 g MARGARINA

 ZA DEKORACIJU: 
 2 SLAGA

PRIPREMA KORE:

 Odvojite posebno belanaca od zumanaca. Penasto umutite zumanca  sa secerom, postepeno dodajte 6 kasika brasna pomesanim sa 1 kesicom vanilinog secera i 1 kesicom praska za pecivo. Dodajte  u  brasno  4 kasike kakaa. Drvenom varjacom lagano umesajte  masu da se sjedini, 6 kasike vrele vode dodajte i  umesajte. Zatim,
 6 belanaca umutite u cvrst sneg pa ih  dodajte  pripremljenoj masi od zumanaca, lagano promesajte  i sjedinite masu.
 U vecem plehu od sporeta oblozenim papirom za pecenje sipajte umucenu masu i pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180c oko25 minuta.
 Pecenu koru okrenite iz pleha, skinite  papir za pecenje, isecite koru uzduz na dva ista dela, tako cete dobiti dve iste kore.

PRIPREMA MLECNOG FILA:

 Od predvidjene kolicine mleka, odvojite 150ml mleka i u njemu umesajte gustin sa secerom. Ostatak mleka stavite da uzavri, pa u njemu umesajte umesani gustin sa secerom i mlekom. Sve zajedno kuvajte  na pari dok masa ne postane gusta (oko 15 min.) uz stalno mesanje. Posebno umutite margarin i secer u prahu i dodajte ga ohladjenom mlecnom filu.
PRIPREMA COKOLADNOG FILA:

 U manjoj posudi dodajte usitnjenu cokoladu na komadice, 150g margarina 5 kasika mleka, 4 kasike secera u prahu uz stalno mesanje dok se ne otopi i sjedini u kompaktnu masu. Cokoladnu masu ohladiti, koja kada se ohladi treba biti gusta kao omeksali margarin.

FINALNI POSTUPAK:

 Na tacni slozite prvu koru, natopiti je mlekom, i premazati polovinu mlecnog fila. Po vrhu mlecnog fila rasporediti polovinu cokoladnog fila.
 Slozite drugu koru preko, natopite mlekom, i ponoviti postupak, premazite drugom polovinom mlecnog fila i na kraju rasporedite cokoladni fil.
 Dekorisati mlecne kocke umucenim slagom.
 Kolac dobro ohladiti, kako bi se lako i lepse seko na parcad.




  
   Evo jos jednog socnog kolaca koji sam htela da podelim sa vama. Obozavam socne i kremaste kolace pa su tako i ove ,,Mlecne kocke,, zasluzile da se nadju na mom blogu.
 Mlecne kocke su cokoladnog mlecnog ukusa, na trenutak cokolada hrskavo pucketa i daje uzitak  vazdusastoj kori koja se topi u ustima. Za malisane je odlican dezert koji preliven mlekom i cokoladom, nema nista lepse od domace poslastice.
 Po zelji mozete filovati slagom kao sto sam ja ili ostaviti cokoladni preliv kao dekoraciju.
 PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар