POHOVANE PALACINKE
POTREBNO JE:
3 JAJA
1L MLEKA
MALO SOLI
MALO SUVOG BILJNOG ZACINA
500g BRASNA
ULJE PO POTREBI
FIL:
500g SUNKE
500g SIRA
200g KISELE PAVLAKE
MALO ORIGANA
ZA POHOVANJE:
4 JAJA
PO POTREBI BRASNO
PO POTREBI PREZLE
PO POTREBI ULJE ZA PRZENJE
PRIPREMA:
Umutiti jaja penasto, dodati mleko, so, suvi biljni zacin, ulje,brasno i napraviti smesu za palacinke.
Zagrejati malo ulja, izliti ga u manjoj posudi, pa pre pecenja namazati malo ulja po tiganju da se palacinke ne lepe.
Palacinke pecite na najvecoj vatri dokle ima smese.
FIL ZA PUNJENJE PALACINKE:
Iseckati sunku i sir narendati, pa pomesati sa kiselom pavlakom i dodati malo origana.
Na palacinku naneti deo smese i uviti je na sledeci nacin, prvo saviti sa bocne strane pa zatim uviti ostatak palacinke.
Uvaljati palacinke u brasno, u jaja, ponovo u brasno i na kraju u prezle.
Prziti ih na dosta zagrejanom ulju sa svih strana, i na smanjenoj temperaturi. Kada su dobro przene, gotove palacinke ocediti na kuhinjskom ubrusu.
Pohovane palacinke posluziti dok su jos tople.
POHOVANE PALACINKE -- su pravi gurmanluci za dusu, a pikantne i ukusne za dobar osecaj i uzivanje.
Lako se naprave, a pojedu u jednom mahu, jako je ukusna punjena palacinka.
Na bilo koji nacin mozete palacinke pripremiti odnosno napuniti po vasoj zelji, sluziti ih tople uz razne sosove i salate.
Нема коментара:
Постави коментар