Претражи овај блог

недеља, 6. новембар 2016.

POHOVANE PALACINKE

              POHOVANE PALACINKE


 

  POTREBNO JE:

 3 JAJA
 1L MLEKA
 MALO SOLI
 MALO SUVOG BILJNOG ZACINA
 500g BRASNA
 ULJE PO POTREBI
FIL:
 500g SUNKE
 500g SIRA
 200g KISELE PAVLAKE
 MALO ORIGANA
ZA POHOVANJE:
 4 JAJA
 PO POTREBI BRASNO
 PO POTREBI PREZLE
 PO POTREBI ULJE ZA PRZENJE
  
PRIPREMA:
Umutiti jaja penasto, dodati mleko, so, suvi biljni zacin, ulje,brasno i napraviti smesu za palacinke.
 Zagrejati malo ulja, izliti ga u manjoj posudi, pa pre pecenja namazati malo ulja po tiganju da se palacinke ne lepe.
 Palacinke pecite na najvecoj vatri dokle ima smese.
FIL ZA PUNJENJE PALACINKE:
Iseckati sunku i sir narendati, pa pomesati sa kiselom pavlakom i dodati malo origana.
 Na palacinku naneti deo smese i uviti je na sledeci nacin, prvo saviti sa bocne strane pa zatim uviti ostatak palacinke.
 Uvaljati palacinke u brasno, u jaja, ponovo u brasno i na kraju u prezle.
 Prziti ih na dosta zagrejanom ulju sa svih strana, i na smanjenoj temperaturi. Kada su dobro przene, gotove palacinke ocediti na kuhinjskom ubrusu.
 Pohovane palacinke posluziti dok su jos  tople. 


POHOVANE PALACINKE -- su pravi gurmanluci za dusu, a pikantne i ukusne za dobar osecaj i uzivanje.
 Lako se naprave, a pojedu  u jednom mahu, jako je ukusna punjena palacinka.
 Na bilo koji nacin mozete palacinke pripremiti odnosno napuniti po vasoj  zelji, sluziti ih tople uz razne sosove i salate.



  

  

Нема коментара:

Постави коментар