BAJADERA- TORTA
POTREBNO JE:
300g PLAZMA KEKS -MLEVENA
375 g MARGARINA
390g SECERA U PRAHU
100g COKOLADE ZA KUVANJE
250g MLEVEMIH ORAHA
200ml OCEDJENOG SOKA OD NARANDZE
1/2 MLEKA
2 KESICE PUDINGA OD VANILE
ZA DEKORACIJU;
2 SLAGA OD COKOLADE
200g COKOLADNIH BOMBONA
UKRASNIH CVETICA
PRIPREMA:
Pripremiti sastojke:--izmeriti i samleti keks plazmu,(ako nije mlevna),margarin podeliti prema potrebi,secer u prahu podeliti prema potrebi,orahe samleti,cokoladu za kuvanje otopiti.Pripremiti sok od narandze i mleko izmeriti i odvojiti potrebnu kolicinu.Bice mnogo lakse i brze pripremiti kore koje se ne peku.
ZA PRVU KORU:
U odgovarajucu posudu dodati --300g mlevene plazme,125g otopljenog margarina,130 g secera u prahu,
100g cokolade za kuvanje otopiti je i dodati.Sipati 100ml soka od narandze,smesu kasikom izmesati,
izjednaciti i ostaviti u frizideru da se masa stegne.
ZA DRUGU KORU:
U posudu staviti 250g mlevene orahe sa 125g otopljenog maragarina,dodati 130g secera u prahu,i 100ml soka od narandze,sve sastojke umesati i sjediniti.Ostaviti u frizideru masu da se malo stegne.
ZA TRECU KORU:
Pola litra mleka staviti na vatru da uzavri,dve kesice pudinga od vanile izmesati sa 4 kasike secera u malo mleka koji smo uzeli od predhonih pola litra.Zatim ga umesati u uzavrelo mleko i mesati neprekidno dok se ne ukuva i zgusne puding masa.
Ostaviti puding da se ohladi,zatim umesati umucenih 125g margarina sa 130g secera u prahu.
FINALNI POSTUPAK:
Na tacnu staviti hladnu masu od keksa plazme,zatim je oblikovati je u koru-moze okrugla kora
ili cetvrtasta kora-po zelji.
Preko nje staviti masu,,od oraha i razvuci drugu koru,
zatim preko nje razvuci trecu koru sa pudingom od vanile.
Tortu dekorisati umucenim slagom od cokolade,ukrasiti je cokoladnim bombonama,i ukrasnih cvetica.
Нема коментара:
Постави коментар