Претражи овај блог

среда, 28. децембар 2016.

BAJADERA TORTA

BAJADERA- TORTA




 




POTREBNO JE:
300g PLAZMA KEKS -MLEVENA
 375 g MARGARINA
 390g SECERA U PRAHU
100g COKOLADE ZA KUVANJE
 250g MLEVEMIH ORAHA
 200ml OCEDJENOG SOKA OD NARANDZE
 1/2 MLEKA
 2 KESICE PUDINGA OD VANILE

ZA DEKORACIJU;

 2 SLAGA OD COKOLADE
 200g COKOLADNIH BOMBONA
 UKRASNIH CVETICA



PRIPREMA:

Pripremiti sastojke:--izmeriti i samleti keks plazmu,(ako nije mlevna),margarin podeliti prema potrebi,secer u prahu podeliti prema potrebi,orahe samleti,cokoladu za kuvanje otopiti.Pripremiti sok od narandze i mleko izmeriti i odvojiti potrebnu kolicinu.Bice mnogo lakse i brze pripremiti kore koje se ne peku.

ZA PRVU KORU:

U odgovarajucu posudu dodati --300g mlevene plazme,125g otopljenog margarina,130 g secera u prahu,
 100g cokolade za kuvanje otopiti je i dodati.Sipati 100ml soka od narandze,smesu kasikom izmesati,
 izjednaciti i ostaviti u frizideru da se masa stegne.


ZA DRUGU KORU:

U posudu staviti 250g mlevene orahe sa 125g otopljenog maragarina,dodati 130g secera u prahu,i 100ml soka od narandze,sve sastojke umesati i sjediniti.Ostaviti u frizideru masu da se malo stegne.



ZA TRECU KORU:
  Pola litra mleka staviti na vatru da uzavri,dve kesice pudinga od vanile izmesati sa 4 kasike secera u malo mleka koji smo uzeli od predhonih pola litra.Zatim ga umesati u uzavrelo mleko i mesati neprekidno dok se ne ukuva i zgusne puding masa.
 Ostaviti puding da se ohladi,zatim umesati umucenih 125g margarina sa 130g secera u prahu.


FINALNI POSTUPAK:

Na tacnu staviti hladnu masu od keksa plazme,zatim je oblikovati je u koru-moze okrugla kora
ili cetvrtasta kora-po zelji.
 Preko nje staviti masu,,od oraha i razvuci drugu koru,
 zatim preko nje razvuci trecu koru sa pudingom od vanile.

Tortu dekorisati umucenim slagom od cokolade,ukrasiti je cokoladnim bombonama,i ukrasnih cvetica.





































Нема коментара:

Постави коментар