KROFNE SA KREMOM
POTRBNO JE;
250g MLEKA
1/2 KOCKE KVASCA
2 KASICICE SECERA
1 KASICICA SOLI
1 JAJE
4 KASIKE ULJA
BRASNO PO POTREBI(oko 700g do 800g brasna )TIP 400
1 LIMUN
I JOS:
100 g SECERA U PRAHU
200 g KREMA
2 KESICE VANILINOG SECERA
ULJE ZA PRZENJE(po potrebi)
PRIPREMA;
U manju posudu izmrviti kvasac,dodati secer sipati toplo mleko i ostaviti oko 5-10 minuta
da kvasac nadodje
Brasno staviti u vanglicu za mesenje testa,u sredini testa napraviti udubljenje,sipati so,ulje,
jaje i narendanu koru od limuna.
Nadosli kvasac lagano promesati pa stim zamesiti testo.Mesiti testo sve dok ne postane glatko,ne lepi se i ne odvaja od ruku.(dodati brasno ako je potrebno)
Zameseno testo pokriti krpom,ostaviti na toplom 30 minuta da naraste(da se testo udvostruci).
Naraslo testo prebaciti na radnu povrsinu posutu brasnom.
Razviti koru debljine 0,5 cm.Vaditi krofne modlom ili casom,lagano ih redjati na pobrasnjenu povrsinu.
Svakoj drugoj krofnu staviti po pola kasicice krema,krofna koja je prazna njome pokriti drugu krofnu sa kremom.
Krofnu napunjenu kremom viljuskom sa strane stisnuti krajeve ,da ne bi prilikom przenja krofni
iscureo krem.
Krofne ostaviti da malo odstoje,kako bi narasle.
Zagrejati ulje u posudu,smanjiti na srednju temperaturu kako krofne nebi izgorele .
Krofne prilikom przenja okretati sjednu na drugu stranu da jednako porumene.
Przene krofne vaditi na papirnom ubrusu(kako bi upio visak masnoce).
Krofne uvaljati u secer u prahu pomesan sa vanilin secer.
Нема коментара:
Постави коментар