Voćni kolač sa bundevom prava zimska idila...sočnog ukusa i izgleda !
Volim voćne kremaste kolače,htela sam da bundeva, jabuka i banana daju jednu neodoljivu laganu notu.
Voćni kolač sa bundevom je osvezavajuceg ukusa.Bundeva svojom narandžastom bojom daje poseban ukus i krasi kolač. Spoj jabuka i banane opijaju nepca svojim ukusom.
Ako niste obožavalac bundeve može te dodati drugo voce.
PRIJATNO!
POTREBNO JE:
ZA KORU:
- 5 ŽUMANACA
- 5 KAŠIKA ŠEĆERA
- 5 KAŠIKA ULJA
- 5 TOPLE VODE
- 5 KAŠIKA BRAŠNA
- 1 PECIVO
- 1 KESICA VANILIN ŠEĆER
ZA KREM:
- 5 BELANACA
- 5 KAŠIKA ŠEĆERA
- 3 KAŠIKE SOKA OD LIMUNA
- l L VODE
- 3 PUDINGA OD VANILE
- 300 g ŠEĆERA
- KORICA OD LIMUNA(RENDANA)
VOĆE:
- 300 g BUNDEVE
- 1 BANANA
- 1 JABUKA
- 200 g ŠECERA
- SOK OD JEDNOG LIMUNA
ZA DEKORACIJU KOLACA:
- 200 g SLATKE PAVLAKE
PRIPREMA KORE:
- U posebnom sudu odvojite žumanca od belanaca, zatim žumanca dobro umutite sa 5 kašika šećera. Dodajte ulje zatim (u posebnom sudu izmešajte suve satojke-brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer) te dodajte suve sastojke u smesu,dodajte toplu vodu i promešajte kašikom da se sjedini umućena masa.
- Kalup 40 x 23cm premažite maslacem i pospite brašnom,sipajte umućenu masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200c oko15 minuta.Koru ohladite.
PRIPREMA VOĆE:
- Bundevu i jabuku ogulite, isecite na sitne kocke te ih skuvajte u 1 litar vode sa 200g sećera oko 15 min.(da je meka bundeva i jabuka,pazite da se ne prekuvaju).
- Prohladite i procedite od vode bundevu i jabuku zatim ih prelite sa sokom od jednog limuna.
- Sacuvajte procedjenu vodu u kojoj se kuvalo voce (trebace za puding).
PRIPREMANJE KREME ;
- U odvojenom litru vode gde se kuvalo voce skuvajte puding.
- Odvojite malo vode i razmutite puding od vanile,ostatak vode stavite sa šećerom i rendanom korom od limuna da provri.
- Zatim u provrelu vodu dodajte razmućenu smesu i kuvajte uz neprestano mešanje sve dok se puding ne ukuva i zgusne.
- U dubljem sudu umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, neprestano miksajte uz postepeno dodavanje kašike po kašike vrelog pudinga u snegu od belanaca.
- Masa miksanjem ce se sve više sjediniti povećavati kompaktnu masu.
FINALNI POSTUPAK:
- U kalup preko kore poredjajte kocke bundeve, jabuke i banane.
.
- Preko redo kockica od voća prelijte pola mase toplog pudinga, opet poredjajte ostalo voće bundeve, jabuke i banane.
- Zatim prelijte ostatak polovine mase toplog pudinga.
- Ostavite da se kolač dobro ohladi (najbolje kolač ostaviti preko noci).
- U mutiti slatku pavlaku i dekorisati kolač. Voćni kolač secite na kocke i sluzite hladan .
PRIJATNO!
Jao sto je dobar, licno sam probao.
ОдговориИзбриши