Претражи овај блог

недеља, 25. децембар 2016.

VOCNA CINIJA

VOCNA CINIJA




 POTREBNO JE:

 400 g VISANJA
 500 ml SOKA OD VISANJA
 200 g SECERA
 4 KASIKA GUSTINA
 4 ZUMANCETA
 2 KASIKE GUSTINA
 500 ml MLEKA
 1 KESICA VANILINOG SECERA
 300 ml SLATKE PAVLAKE
 100 g COKOLADE TAMNE (za kuvanje)
 6 KASIKA SECERA ZA KREM
 

PRIPREMANJE VOCNOG ZELEA

Visnje ocistiti od kostica,ocediti i izmeriti 500ml soka,sve zajedno kuvati na vatri.Odvojiti malo soka pa u njemu umesati gustin sa secerom i dodati u voce uzavrelo.
 Neprestalno mesati masu varjacom,dok se vocni zele ne ukuva i zgusne u kompaktnu masu.
Vocni zele ostaviti da se ohladi.

 PRIPREMANJE KREMA OD ZUMANACA
 500ml mleka staviti da uzavri,zumanca sa secerom penasto umutiti i dodati gustin sa kesicom vanilinog secera,pa umesati u uzavrelo mleko.Ukuvati i mesati masu do zgusnjavanja,ostaviti da se ohladi.
 Umutiti cvrsto slatku pavlaku,polovinu pavlake umesati u hladan krem od zumanaca.
 Drugu polovinu slatke pavlake ostaviti za dekoraciju vonce cinije.


FINALNI POSTUPAK;
 Uzeti odgovarajucu ciniju,na dnu cinije staviti nekoliko kasika krema od zumanaca,zatim nekoliko kasika slatke pavlake,onda nekoliko kasika voca.
 Preko voca krem od zumanaca,zatim slatka pavlaka i opet voce.Tako redom ponavljati postupak sve dok ima krema, slatke pavlake i voca.

 Cokoladu otopiti i preliti preko voca.dekorisati slatkom pavlakom i cokoladom.Po zelji ukrasiti -
 mlevenI badem ,lesnik.
 Ostaviti u frizideru da se dobro ohladi.








Нема коментара:

Постави коментар