VOCNA CINIJA
POTREBNO JE:
400 g VISANJA
500 ml SOKA OD VISANJA
200 g SECERA
4 KASIKA GUSTINA
4 ZUMANCETA
2 KASIKE GUSTINA
500 ml MLEKA
1 KESICA VANILINOG SECERA
300 ml SLATKE PAVLAKE
100 g COKOLADE TAMNE (za kuvanje)
6 KASIKA SECERA ZA KREM
PRIPREMANJE VOCNOG ZELEA
Visnje ocistiti od kostica,ocediti i izmeriti 500ml soka,sve zajedno kuvati na vatri.Odvojiti malo soka pa u njemu umesati gustin sa secerom i dodati u voce uzavrelo.
Neprestalno mesati masu varjacom,dok se vocni zele ne ukuva i zgusne u kompaktnu masu.
Vocni zele ostaviti da se ohladi.
PRIPREMANJE KREMA OD ZUMANACA
500ml mleka staviti da uzavri,zumanca sa secerom penasto umutiti i dodati gustin sa kesicom vanilinog secera,pa umesati u uzavrelo mleko.Ukuvati i mesati masu do zgusnjavanja,ostaviti da se ohladi.
Umutiti cvrsto slatku pavlaku,polovinu pavlake umesati u hladan krem od zumanaca.
Drugu polovinu slatke pavlake ostaviti za dekoraciju vonce cinije.
FINALNI POSTUPAK;
Uzeti odgovarajucu ciniju,na dnu cinije staviti nekoliko kasika krema od zumanaca,zatim nekoliko kasika slatke pavlake,onda nekoliko kasika voca.
Preko voca krem od zumanaca,zatim slatka pavlaka i opet voce.Tako redom ponavljati postupak sve dok ima krema, slatke pavlake i voca.
Cokoladu otopiti i preliti preko voca.dekorisati slatkom pavlakom i cokoladom.Po zelji ukrasiti -
mlevenI badem ,lesnik.
Ostaviti u frizideru da se dobro ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар