ROLAT OD SPANAĆA
POTREBNO JE
6 JAJA
2 KASIKE ULJA
2 KASIKE MLEKA
6 KASIKA MEKOG BRASNA
1 KASICICA SOLI
1/2 KESICE PRASKA ZA PECIVO
500 g OBARENOG SPANACA
ZA FIL:
250 g TVRDOG SIRA
200 g KISELE PAVLAKE
2 KUVANA JAJETA
200 g STISNJENE SUNKE
1 KASICICA SOLI
ZA DEKORACIJU ROLATA:
1 CASA KISELE PAVLAKE
100g KACKAVALJA
PRIPREMA KORE:
Posebno odvojiti belanca od zumanca,u vanglicu umutiti belanca penasto sa jednom kasicicom soli.
Umucenim belancima dodati zumanac po zumanac uz neprekidnog miksanja miksera.
Zatim dodati ostale sastojke,ulje ,mleko,brasno prosejati i pomesati sa praskom za pecivo i umesati ga sa ostalim sastojcima.
Spanac oprati i iseckati na sitnije trake, staviti ga u posudu sa kljucalom vodom,bariti spanac oko
5 minuta.
Izvaditi spanac i procediti ga iz vode,ostaviti da se ohladi pa hladan spanac rukama izgnjeciti.
U pripremljenu umucenu masu od jaja dodati obareni spanac,varjacom promesati i sjediniti sa masom.
Cetvrtasti pleh (od sporeta) obloziti papirom za pecenje,sipati umucenu masu protresti pleh sa masom kako bi u plehu bila kora iste debljine.
Rernu zagrejati na 200c,peci koru oko30minuta.
Nakvasiti krpu ,rasprostreti je na radnu povrsinu i uviti pecenu koru u rolat ,ostaviti da se tako ohladi.
Fil za rolat:
U ciniju izrendati sir,dodati kiselu pavlaku,narendati kuvana jaja,i usitnjenu stisnjenu sunku,kasikom promesati i sjediniti ostale satojke.
FINALNI POSTUPAK:
Ohladjenoj kori skinuti papir,zatim premazati je celu pripremljenim filom.
Premazanu koru filom uviti u rolat.Umutiti kiselu pavlaku i premazati ceo rolat,kackavalj narendati na sitnije
rende odozgo preko pavlake.
Slani rolat od spanaca ostaviti na hladnom da se dobro stegne,kako bi se lako seko na reznjeve.
Нема коментара:
Постави коментар