Претражи овај блог

петак, 23. децембар 2016.

ROLAT OD SPANACA

ROLAT OD SPANAĆA


 





POTREBNO JE
 6 JAJA
 2 KASIKE ULJA
 2 KASIKE MLEKA
 6 KASIKA MEKOG BRASNA
 1 KASICICA SOLI
 1/2 KESICE PRASKA ZA PECIVO
 500 g OBARENOG SPANACA

ZA FIL:

 250 g TVRDOG SIRA
 200 g KISELE PAVLAKE
 2 KUVANA JAJETA
 200 g STISNJENE SUNKE
 1 KASICICA SOLI

 ZA DEKORACIJU ROLATA:
 1  CASA KISELE PAVLAKE
 100g KACKAVALJA


PRIPREMA KORE:

Posebno odvojiti belanca od zumanca,u vanglicu umutiti belanca penasto sa jednom kasicicom soli.
 Umucenim belancima dodati zumanac po zumanac uz neprekidnog miksanja miksera.
 Zatim dodati ostale sastojke,ulje ,mleko,brasno prosejati i pomesati sa praskom za pecivo i umesati ga sa ostalim sastojcima.
 Spanac oprati i iseckati na  sitnije trake, staviti ga u posudu sa kljucalom vodom,bariti  spanac oko
 5 minuta.
 Izvaditi spanac i procediti ga iz vode,ostaviti da se ohladi pa hladan spanac rukama izgnjeciti.
U pripremljenu umucenu  masu od jaja dodati obareni spanac,varjacom promesati i sjediniti sa masom.
 Cetvrtasti pleh (od sporeta) obloziti papirom za pecenje,sipati umucenu masu protresti pleh sa masom kako bi u plehu bila kora iste debljine.
 Rernu zagrejati na 200c,peci koru oko30minuta.
 Nakvasiti krpu ,rasprostreti je na radnu povrsinu i uviti pecenu koru u rolat ,ostaviti da se tako ohladi.

Fil za rolat:
 U ciniju izrendati sir,dodati kiselu pavlaku,narendati kuvana jaja,i usitnjenu stisnjenu sunku,kasikom promesati i sjediniti ostale satojke.

FINALNI POSTUPAK:
 Ohladjenoj kori skinuti papir,zatim premazati je celu pripremljenim filom.
 Premazanu koru filom uviti u rolat.Umutiti kiselu pavlaku i premazati ceo rolat,kackavalj narendati na sitnije 
 rende odozgo preko pavlake.
 Slani rolat od spanaca ostaviti na hladnom da se dobro stegne,kako bi se lako seko na reznjeve.












    

Нема коментара:

Постави коментар