Претражи овај блог

субота, 3. децембар 2016.

ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA


SNICLE U SOSU OD PECURAKA





Šnicle sa sosom od pecuraka, pikantno i veoma ukusno jelo ..Za gurmanluke prava strast ,brzo se priprema,ne oduzima puno vremena u kuhinji.
 Snicle su mekane i softane..jelo moze biti dobar porodicni rucak,a sa njim  i goste docekati.



POTREBNO JE:

  • 600g SVINJSKIH ŠNICLI
  •  ULJE PO POTREBI
  •  1GLAVICA CRNOG LUKA
  •  1 KAŠIKA BRAŠNA
  •  150 g SECKANIH  PEČURAKA
  •  1 KAŠIKA SENFA
  •  2 KAŠIKE KEČAPA
  •  SO PO UKUSU
  •  BIBERA PO UKUSU
  •  100g PAVLAKE ZA KUVANJE



Šnicle izlupati ,posoliti,pobiberiti ,pa ih ispržiti na ulju.Snicle pržiti sa jedne strane i sa druge strane,dok ne omeknu i porumene sa obe strane po 10 minuta.
 U posebnom tiganju upržiti sitno iseckanu glavicu crnog luka,zatim dodati seckane pečurke,sve zajedno dinstati oko 10 minuta.
 Dinstanim pečurkama dodati kašiku brašna,malo upržiti ,zatim dodati kašiku senfa,i dve kašike kečapa.
 Promešati varjačom,sjediniti masu,i sve zajedno pržiti jos 5 minuta.
 Preliti( čašom tople vode:2dl).poklopiti i dinstati jos 10 minuta.
 Gotov sos od pecuraka dodati u dinstane snicle,zatim preliti pavlakom za kuvanje.
 Promesati,poklopiti  i skloniti sa vatre.
 Šnicle služiti sa barenim pirinčem,uz sezonsku salatu. 






Нема коментара:

Постави коментар