Претражи овај блог

четвртак, 15. децембар 2016.

VOĆNI KOLAČ SA BUNDEVOM






Voćni kolač sa bundevom prava zimska idila...sočnog ukusa i izgleda !
Volim voćne kremaste kolače,htela sam da bundeva, jabuka i banana daju jednu neodoljivu laganu notu.
Voćni kolač sa bundevom je osvezavajuceg ukusa.Bundeva svojom narandžastom bojom daje poseban ukus i krasi kolač. Spoj jabuka i banane opijaju  nepca svojim ukusom.
Ako niste obožavalac bundeve može te dodati drugo voce.
PRIJATNO!


POTREBNO JE:


ZA KORU:

  •  5 ŽUMANACA
  •  5 KAŠIKA ŠEĆERA
  •  5 KAŠIKA ULJA
  •  5 TOPLE VODE
  •  5 KAŠIKA BRAŠNA
  •  1 PECIVO
  •  1 KESICA VANILIN ŠEĆER



ZA KREM:

  •  5 BELANACA
  •  5 KAŠIKA ŠEĆERA
  •  3 KAŠIKE SOKA OD LIMUNA
  •  l L VODE
  •  3 PUDINGA OD VANILE
  •  300 g ŠEĆERA
  •  KORICA OD LIMUNA(RENDANA)


VOĆE:

  •   300 g BUNDEVE
  •  1 BANANA
  •  1 JABUKA
  •  200 g ŠECERA
  •  SOK OD JEDNOG LIMUNA

ZA DEKORACIJU KOLACA:

  •  200 g SLATKE PAVLAKE


PRIPREMA KORE:
  •  U posebnom sudu odvojite žumanca od belanaca, zatim žumanca dobro umutite sa 5 kašika šećera. Dodajte ulje zatim (u posebnom sudu izmešajte suve satojke-brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer) te dodajte suve sastojke u smesu,dodajte toplu vodu i promešajte  kašikom da se sjedini umućena masa.
  •  Kalup 40 x 23cm premažite maslacem i pospite brašnom,sipajte umućenu masu i pecite u  zagrejanoj rerni na 200c oko15 minuta.Koru ohladite.



PRIPREMA VOĆE:

  •  Bundevu i jabuku ogulite, isecite na sitne kocke te ih skuvajte u 1 litar vode sa 200g sećera oko 15 min.(da je meka bundeva i jabuka,pazite da se ne prekuvaju).
  • Prohladite i procedite od vode bundevu i jabuku zatim ih prelite sa sokom od jednog limuna.
  • Sacuvajte procedjenu vodu u kojoj se kuvalo voce (trebace za puding).


PRIPREMANJE KREME ;

  •  U odvojenom litru vode gde se kuvalo voce skuvajte puding.
  • Odvojite malo vode i razmutite puding od vanile,ostatak vode stavite sa šećerom i rendanom korom od limuna da provri.
  • Zatim u provrelu vodu dodajte razmućenu smesu i kuvajte uz neprestano mešanje sve dok se puding  ne ukuva i zgusne.




  •  U dubljem sudu umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, neprestano miksajte uz postepeno dodavanje kašike po kašike vrelog pudinga u snegu od belanaca.
  • Masa miksanjem ce se sve više sjediniti povećavati  kompaktnu  masu.






FINALNI POSTUPAK:

  •   U kalup preko kore poredjajte kocke bundeve, jabuke i banane.











.

  • Preko redo kockica od voća  prelijte pola mase toplog pudinga, opet poredjajte ostalo voće bundeve, jabuke i banane.
  • Zatim prelijte ostatak polovine mase toplog pudinga.
  •  Ostavite da se kolač dobro ohladi (najbolje kolač ostaviti preko noci).
  •  U mutiti slatku pavlaku i dekorisati  kolač. Voćni kolač secite na kocke i  sluzite hladan .
 PRIJATNO!

        









 

1 коментар: